Trīs viegli pagatavojamas piparkūku mīklas receptes

© Publicitātes foto

2.lapa

Publicitātes foto

MĪKSTĀS IESALA PIPARKŪKAS AR APELSĪNU MIZIŅU (gatavās mīklas daudzums 1,2 kg)

Sastāvdaļas:

  • 650 g kviešu miltu

  • 250 g iesala ekstrakta

  • 200 g sviesta

  • 150 g tumši brūnā cukura

  • 40-50 g piparkūku garšvielu

  • 1 ola

  • 50 g rīvētas apelsīna miziņas

  • 30 g cepamā pulvera

  • šķipsniņa sāls

  • mandeles dekorēšanai

Gatavošana:

  1. Katliņā izkausē sviestu, tam pievieno iesala ekstraktu, cukuru un sāli. Masu maisot, karsē, līdz cukurs ir izkusis, tad pievieno piparkūku garšvielas un apelsīna miziņu.

  2. Katliņa saturu atdzesē apmēram 15 minūtes, tad tajā iemaisa olu un cepamo pulveri. Pievieno pusi no miltiem, masu kārtīgi sajauc, tad pievieno atlikušos miltus un mīklu samīca ar rokām. Liek ledusskapī un atdzesē apmēram stundu.

  3. Mīklu izrullē 0,5 cm biezu, ar formiņām veido piparkūkas. Kārto uz cepamās plātnes, katrā piparkūkā iespiež vienu mandeli. Gatavo 180°C sakarsētā cepeškrāsnī 8 minūtes.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Virtuvē

Produktu sasaldēšana vēlākam laikam ir izcila ideja, lai nevajadzētu mest laukā pārtiku. Bieži vien cilvēki nezina, kādus produktus var sasaldēt un vai nu tos izmet, vai cenšas ātri notiesāt. Vai zinājāt, ka teju gandrīz visus produktus drīkst likts saldētavā? Sākot no avokado un beidzot ar tortiljām. Noskaidrojiet, kurus produktus ir droši sasaldēt, lai vēlāk tos izlietotu!

Svarīgākais