RECEPTE: Tiramisu no pāri palikušajām piparkūkām

© Pixabay

Laikā pēc Ziemassvētkiem nereti mājās palikuši vēl neapēstie piparkūku krājumi, kuriem iespējams piešķirt jaunu veidolu.

Piparkūku tiramisu piešķirs darba dienai saldu piegaršu. Un iepriecinās mājiniekus.

Sastāvdaļas

  • Piparkūkas 300 g.
  • Saldais krējums 200 ml.
  • Maskarpones siers 300 g.
  • Cukurs 100 g.
  • Vaniļas cukurs 1 ēdamkarote.

Pagatavošana

Piparkūkas sadrupina.

Saldo krējumu saputo ar cukuru un vaniļas cukuru, pieliek maskarpones sieru (maskarpones vietā varat izmantot rikotas sieru).

Traukā liek kārtu maskarpones un saldā krējuma krēma, pārkaisa ar piparkūkām, liek nākamo kārtu, tā turpina, līdz noslēdz ar piparkūku kārtu vai pārkaisa ar rīvētu šokolādi vai kakao.

Kārtojumu var sagatavot lielākā traukā vai mazākos porciju trauciņos.

Saldo atstāj uz pāris stundām, lai sastāvdaļas sadraudzējas.

Virtuvē

Kad Jāņi ir aiz muguras, bet ledusskapī vēl smaida liels ritulis Jāņu siera, rodas jautājums - ko ar to iesākt? Tradicionālais siers ar ķimenēm ir garšīgs arī pēc svētkiem, bet tas ātri var apnikt. Par laimi, šim sieram piemīt neticami plašas iespējas – to var izmantot gan brokastīs, gan vakariņās, gan pat desertos (jā, nopietni!). Turklāt tas palīdz samazināt pārtikas izšķērdēšanu, vienlaikus ļaujot izbaudīt vēl vienu šķipsniņu svētku noskaņas, kopā ar “AllRecipes.com”.

Svarīgākais