Daudzi no mums ir dzirdējuši par kurkumu kā pretiekaisuma līdzekli, kas jāiekļauj savā uzturā. Izrādās, ka arī pārtikas produkti, ko lietojat kopā ar to, var ietekmēt jūsu ķermeņa spēju to absorbēt un gūt labumu no tā, raksta “Eating Well”.
Pašlaik vislabākie saldie pipari ir tie, ko dārzā izdevies izaudzēt pašiem, pat ja mūsējie lieluma, salduma un sulīguma ziņā nedaudz atpaliek no tiem, kas baudījuši īstu dienvidu sauli. Un, ja esat vēlējušies vai pat solījuši ģimenei kaut kad pagatavot pildītos piparus, tad jāķeras pie darba.
Pipari vienmēr ir modē. Tā bija viena no pirmajām garšvielām, kas tika ievestas Eiropā. Senos laikos pipari bija ļoti dārgi un tika uzskatīti par daudz uzticamāku valūtu nekā zelts un sudrabs, cilvēki piparos maksāja nodokļus, nodevas, īri un pūra naudu. Mūsdienās Indijas piparu plantācijas ir nelielu uzņēmumu īpašumā, kas tiek nodoti mantojumā no paaudzes paaudzē – pipari tiek audzēti ar lielu mīlestību, rūpību un atbildību.
Tik ikdienišķs produkts kā pipari uz Latviju atceļo galvenokārt no tālās Indijas lietusmežiem, kur tiem, tāpat kā vīnam, tiek piešķirts izcelsmes vietas nosaukums. Tieši tāpat dažādās teritorijās augušiem pipariem piemīt atšķirīgas īpašības – katrai šķirnei ir sava unikāla garša un aromāts, savu unikalitāti pipariem piešķir arī to tālākā apstrāde.