Ieprieciniet savus mīļos ar šo ēdienu un esiet gatavi tam, ka jums prasīs papildporciju. Omlete ar sieru un zaļumiem ir vienkāršs un ļoti garšīgs ēdiens, kas lieliski piemērots sātīgām brokastīm. Tas ir ātri un vienkārši pagatavojams, un rezultāts vienmēr iepriecinās.
Starp Pulāras omletes baudītājiem vienaldzīgo nav, vieniem tā ārkārtīgi garšo un tie saka, ka tā ir katra iztērētā eiro vērta (Pulāras omlete šajā viesnīcā maksā 38 eiro bez piedevām, ar piedevām aptuveni 50-70 eiro atkarībā no sezonas), citiem tas šķiet negaršīgākais ēdiens pasaulē. Šī recepte, protams, ir mana versija par slaveno Pulāras omleti, cenšoties rezultātu maksimāli pietuvināt oriģinālam. Atzīšos, ka man Pulāras omlete garšo vienīgi ar bagātīgām piedevām. No plikas "Pulārietes" gan atteiktos. Bet tas ir mans subjektīvais vērtējums.
Omleti katrs var bagātināt kā vēlas, desas vietā izmantot no iepriekšējās ēdienreizes pāri palikušu vārītu vai ceptu gaļu. Tāpat var gatvot omleti ar dārzeņiem, piemēram, zaļajiem zirnīšiem.
Maizes groziņus vēlams cept vidēji karstā cepeškrāsnī. Ja temperatūra būs par augstu, tad var gadīties, ka maizes maliņas sāks svilt, bet omlete viducī vēl nebūs izcepusies.
Beļģijas austrumu pilsēta Malmedī, metot izaicinājumu lietum un Eiropas mēroga saindēto olu skandālam, otrdien izcepa milzu omleti visai pilsētai, izlietojot teju 10 000 vistu olu, vēsta ziņu aģentūra LETA.
Omlete ir atrodama praktiski visu tautu virtuvēs. Agrāk jebkura pavāra māka un varēšana tika pārbaudīta tieši pēc prasmes pagatavot omleti, un Francijā, no kurienes cēlies omletes nosaukums (omelette – franču val.), šī tradīcija ir saglabājusies joprojām. Cik unikāla ir katras tautas virtuve, tik dažādi ir arī omletes pagatavošanas veidi un knifiņi.