Regulāra vēdera izeja ir zarnu veselības atslēga. Lai palīdzētu novērst aizcietējumus un atbalstītu normālu gremošanas funkciju, uzturam jāpievieno daži pārtikas produkti, ziņo Eating Well.
Vēlies vieglu, veselīgu un krāsainu maltīti, kas priecēs gan acis, gan garšas kārpiņas? Šis zaļais ēdiens apvieno kremīgu avokado, svaigus brokoļus un atsvaidzinošu citronu un piparmētru kombināciju. Tas ir ideāli piemērots gan brokastīm, gan vieglām pusdienām, un pagatavojams vien dažu minūšu laikā. Ar recepti dalās “BBC Good Food”.
Ilgi pirms tā parādījās vegānu kafejnīcu ēdienkartēs un labsajūtas emuāros, inku civilizācija kvinoju cienīja kā "mātes graudu". Pēdējā laikā tā ir ieguvusi vietu uz brokastu galda; ne tikai kā veselīga uztura pamatelements, bet arī kā daudzpusīga bāze brokastīm tiem, kuri ir apsēsti ar olbaltumvielām.
Bieži vien piedevu uztver kā sekundāru ēdienu, aizmirstot, ka tas var ne tikai papildināt pamatēdiena garšu, bet arī būtiski uzlabot tā uzturvērtību un dažādot uzturu.
Ēdiens, kas noteikti nesabojās figūru. Salāti ir lielisks risinājums vieglām un garšīgām pusdienām vai vakariņām. Un, ja esi vegāna uztura piekritējs, tad dārzeņu salāti tev būs īsts atklājums. Viens no šādiem salātiem ir vegānu salāti, kas gatavoti no dārzeņiem, brokoļiem, sēnēm, spinātiem un kvinoju.
Ja cilvēks regulāri iepērkas lielveikalos, tad, klīstot gar bakalejas plauktiem, produktu klāstā noteikti ir pamanījis arī kvinoju. Ne visi par to ieinteresējas, bet derētu gan. Kvinoju ir vērts iepazīt bagātīgā uzturvielu sastāva un patīkamās garšas dēļ. Pēdējā laikā tā gūst arvien lielāku popularitāti visā pasaulē. Daudziem iepaticies šis viegli pagatavojamais un viegli sagremojamais produkts, kurš piemērots gan sāļiem, gan saldiem ēdieniem un piedevām ir arī veselīgs.