Lielbritānijas Augstākā tiesa trešdien lēmusi par labu Ziemeļīrijas kristiešu ģimenes konditoreja, kas bija atteikusies izgatavot torti ar uzrakstu "Support Gay Marriage" ("Atbalstiet homoseksuāļu laulības").
Sestdien, 19.maijā, notika prinča Harija un Meganas Mārklas laulību ceremonija, pēc kuras 200 īpaši izraudzīti viesi varēja mieloties ar konditores Klēra Ptakas gatavoto kāzu kūku. Tā rotāta ar 150 svaigiem ziediem, gatavota no sviesta un citrona svaigā krēma.
Britu karaļnamā jau sestdien zvanīs kāzu zvani – Velsas princis Harijs (33) pie altāra vedīs savu izredzēto, amerikāņu aktrisi Meganu Mārklu (36). Tiklīdz kļuva zināms, ar kādu torti savā kāzu dienā mielosies jaunais pāris un viņu viesi, Neatkarīgās žurnāliste Ilze Šteinfelde apņēmās noskaidrot karaliskās kūkas recepti un to pagatavot saviem kolēģiem – lai mēs pirmie varētu izgaršot un novērtēt britu karaļnama kāzu našķi.
Sestdien, 28.aprīlī DINO ZOO PASAULE, Krasta ielā 52 pavāri no restorāna "Kuk Buk" ceps 100 kilogramus smagu kūku suņiem, tādā veidā cenšoties uzstādīt jaunu Ginesa Pasaules rekordu "Lielākā kūka suņiem".
TV dīva Lelde Lietaviete svētkos sevi un mīļos labprāt lutina ar kārumiem. Pats iecienītākais no tiem viņas ģimenē ir līgavaiņa Aivja Ceriņas mammas kūka jeb Ceriņu mājas kūka. Lai nodotu īpašo kūkas recepti arī nākamajām paaudzēm, Lelde to iekļāvusi Gardēdes Signes Meirānes un Rimi Latvia topošajā grāmatā Latvijas simtgadei “100 kūkas un 1 svecīte”.
Dziesmu un deju svētki ir neatņemama Latvijas kultūrvēsturiskā mantojuma daļa. Tadēļ par godu šiem, latviešiem tik nozīmīgiem svētkiem, pazīstamā kūku meistare Liene Zemīte radījusi īpašu svētku kūkas recepti. Tajā gardēde iekļāvusi tikai tradicionālas un Latvijas desertiem raksturīgas sastāvdaļas, kuras namamātes augstu vērtējušas no paaudzes paaudzē.
Ziemassvētku laika ēdieni nav iedomājami bez aromātiskām garšvielām, no kurām iespējams veidot arī dažādas kombinācijas. Mūsu vispopulārākās garšvielas šo svētku gaidīšanas laikā ir karstvīna un piparkūku garšvielas, kanēlis, krustnagliņas, safrāns un vaniļas cukurs. Pasaulē dārgākā garšviela – safrāns tiek iegūts no ziediem, un šīs garšvielas saldais aromāts asociējas tieši ar Ziemassvētkiem. Ļoti populāras ir safrāna maizītes, bet safrāna karameles un baltās šokolādes kūka ir sapnis visiem safrāna cienītājiem! par garšvielu pielietojuma idejām stāsta AS "Santa Maria" sabiedriskās ēdināšanas daļas vadītāja Sanda Stalbova.
Brīvdienas ir īstais laiks, kad veltīt kādu brīdi, lai pagatavotu kādu īpašu desertu. Šoreiz brīvdienās iespējams pamēģināt pagatavot gardo šokolādes- mandarīnu kūku.
Latvijas Institūta īstenotais Baltijas simtgades ceļš vēl nav noslēdzies – kūkas, kuru ceļojums tika iemūžināts video, ir nogādātas uz kaimiņvalstīm, bet videosveiciens jeb apsveikums Latvijas kaimiņu tautām to valstu simtgadēs vēl top.
Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, šogad novērots, ka arvien vairāk cilvēku Latvijā pievēršas saldumu gatavošanai un kūku cepšanai mājas apstākļos, noskaidrots SIA "Rimi Latvia" un pētījumu centra SKDS šogad veiktajā iedzīvotāju ēšanas ieradumu pētījumā.
“Mamma 2.dec. @MansRimi konditorejā nopirka kūku un, to ēdot, atrada tajā nogrieztu nagu. Žēl, ka ne veiksmes pakavu,” sociālajā vietnē Twitter ziņo Kaspars Funts. Rimi operatīvi reaģēja uz šo ierakstu, atvainojās un aicināja doties uz veikalu ar čeku, lai nauda par pirkumu tiktu atgriezta.
«Šī ir kūka par draudzību un satikšanos. Tā ir moderna svētku kūka ar latviskām krāsām,» stāsta kūkas cepēja Amanda Freiberga, kurai kūkas nosaukumu Facebook ieteikusi bērnības draudzene.