Kūka, kas ir gatava 7 minūtēs. Tiesa, ir nepieciešama mikroviļņu krāsns. To var paspēt pagatavot pat pusdienas pārtraukumā un pacienāt arī kolēģus!
Sastāvdaļas:
- Cukurs: 175 g
- Kviešu milti: 140 g
- Kakao pulveris: 21 g
- Cepamais pulveris: 8 g
- Olas: 2 gab
- Eļļa: 100 g
- Ūdens: 100 g
- Sāls: 2 g
Pagatavošana:
- Sajauc cukuru, miltus, cepamo pulveri, kakao un šķipsniņu sāls.
- Saputo olu, pielej eļļu un karsto ūdeni.
- Olas un eļļas masā iemaisa miltu maisījumu.
- Ietauko cepamo formu un ielej tajā mīklu.
- Mikroviļņu krāsnī cep 7 minūtes ar jaudu 800W. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti (vai ērtības labad - ar zobu bakstāmo) - ja to iedurot biskvītā, pie tā mīkla nepielīp, kūka ir gatava.
- Ja biskvīts nav gatavs, ieliek mikroviļņu krāsnī vēl uz pus minūti un atkal pārbauda gatavību ar koka irbulīti.
- Dekorē ar putukrējumu - vai nu putotu kopā ar cukuru, vai gatavu nopirktu.
Eļļu un kakao var aizstāt ar 100 g rūgtās šokolādes.
Avots: cookbook.ilaipa.lv