Uzzini, kā pagatavot šokolādes kūku 7 minutēs

© cookbook.ilaipa.lv

Kūka, kas ir gatava 7 minūtēs. Tiesa, ir nepieciešama mikroviļņu krāsns. To var paspēt pagatavot pat pusdienas pārtraukumā un pacienāt arī kolēģus!

Sastāvdaļas:

  • Cukurs: 175 g
  • Kviešu milti: 140 g
  • Kakao pulveris: 21 g
  • Cepamais pulveris: 8 g
  • Olas: 2 gab
  • Eļļa: 100 g
  • Ūdens: 100 g
  • Sāls: 2 g

Pagatavošana:

  1. Sajauc cukuru, miltus, cepamo pulveri, kakao un šķipsniņu sāls.
  2. Saputo olu, pielej eļļu un karsto ūdeni.
  3. Olas un eļļas masā iemaisa miltu maisījumu.
  4. Ietauko cepamo formu un ielej tajā mīklu.
  5. Mikroviļņu krāsnī cep 7 minūtes ar jaudu 800W. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti (vai ērtības labad - ar zobu bakstāmo) - ja to iedurot biskvītā, pie tā mīkla nepielīp, kūka ir gatava.
  6. Ja biskvīts nav gatavs, ieliek mikroviļņu krāsnī vēl uz pus minūti un atkal pārbauda gatavību ar koka irbulīti.
  7. Dekorē ar putukrējumu - vai nu putotu kopā ar cukuru, vai gatavu nopirktu.

Eļļu un kakao var aizstāt ar 100 g rūgtās šokolādes.

Avots: cookbook.ilaipa.lv