Dārzkopības eksperti iesaka kādu šķietami neparastu paņēmienu, kas var palīdzēt atbaidīt “nevēlamos viesus” no jūsu dārza - un tie ir ķiploki, raksta “express.co.uk”.
Ķploks ir, nebaidīsiemies šī vārda, brīnumlīdzeklis, taču, kas notiks ar mūsu organismu, ja to ēdīsim katru dienu? Portāls "Brightside", atsaucoties uz neseniem pētījumiem, atklāj, kā ķiploks ietekmē mūsu organismu, ja to ēdam katru dienu.
Koronavīrusa slimības "Covid-19" izplatības pasaulē radītās sekas Latvijas pārtikas mazumtirgotājus patlaban neietekmē, jo produkciju pārsvarā iegādā no vietējiem ražotājiem, pauda mazumtirgotāju pārstāvji.
Dažāda veida garšvielas un garšaugi maltīti padara ne vien baudāmāku, bet arī veselīgāku. Piemērotu un veselībai labvēlīgu garšvielu buķete ēdienam sniedz piesātinātāku garšu, kā arī uzlabo cilvēka veselību, tādēļ garšaugu dažādība maltītē ir ieteicama. Augusts ir pilnbriedā un vēl var pagūt nodrošināt sevi un tuviniekus ar garšaugu ziemas krājumiem. Kādas garšvielas vēlams pievienot ēdienam, lai pasargātu sevi no slimībām un uzturētu labu veselību, skaidro aptieku tīkla Apotheka sertificētā farmaceite Alīna Fleišmane.
Ir cilvēki, kuriem patīk, ka ēdiena garšu un smaržu bagātina aromātiskā garšviela – ķiploks, bet citi par tā pievienošanu maltītei pauž nepatiku.
Vieniem patīk ķiploks, citus kaitina tā spēcīgā, specifiskā garša un smarža. Tomēr ķiploka vērtīgās īpašības nevar noliegt, un arī dažādiem ēdieniem tas spēj piešķirt brīnišķīgas garšas nianses un aromātu. To vislabāk spēj novērtēt tie, kuri ir draugos ar ķiploku un ēst gatavošanu uzskata par aizraujošu un ikdienišķu procesu.
Vieniem patīk ķiploks, citus kaitina tā spēcīgā, specifiskā garša un smarža. Tomēr ķiploka vērtīgās īpašības nevar noliegt, un arī dažādiem ēdieniem tas spēj piešķirt brīnišķīgas garšas nianses un aromātu. To vislabāk spēj novērtēt tie, kuri ir draugos ar ķiploku un ēst gatavošanu uzskata par aizraujošu un ikdienišķu procesu.