Nevadas universitātes pētnieku grupa atklāj, ka pati pirmā kafijas tase tukšā dūšā agri no rīta var nebūt labākais veids, kā sākt savu dienu. Faktiski ārsti uzskata, ka labākais laiks, lai baudītu kafiju ir no 9:30 līdz 11:30. Noskaidrojiet, kāpēc agrā rīta stundā tukšā dūšā nav ieteicams dzert kafiju un kādas var būt sekas.
Mēneša pēdējā dienā, 31. oktobrī, daudzviet pasaulē tiks svinēts Halovīns jeb Visu Svēto diena. Latvijā šie svētki palēnām iemanto popularitāti, tikmēr citviet pasaulē šo dienu svin grandiozi.
Halovīns ir vieni no gada gaidītākajiem svētkiem ne tikai Amerikā, bet arī citviet pasaulē. Latvijā šie svētki ir mazāk populāri par citiem. Tomēr, laikam ejot, tos iemīļo arvien vairāk cilvēku. Bet vai zināt, kā radās ideja, ka Halovīnos ir jāgrebj ķirbji un kas drīks iet diedelēt saldumus? Šo un vēl citus 10 interesantus faktus noskaidrojiet, izlasot šo rakstu!
Ir daži ļoti slaveni, populāri ēdieni, piemēram, siera kūka un frī kartupeļi, kurus cilvēki ēd visā pasaulē. Pastāv arī pieņēmumi jeb kā tūlīt noskaidrosim mīti par dažādu ēdienu ēdienu izcelsmi. Apkopojām 10 interesantus faktus par dažādu ēdienu izcelsmi.
Arvien vairāk iedzīvotāju visā pasaulē, tostarp arī Latvijā, pievēršas fleksitārismam – uztura veidam, kas galvenokārt balstās uz augu izcelsmes produktiem, taču pavisam neizslēdz arī dzīvnieku izcelsmes produktus.
Gatavojot kafiju, piemēram, mājās, ne visiem ir kafijas aparāts. Daudzi malto kafiju aplej vienkārši ar verdošu ūdeni. Bieži vien, lai pagatavotu vienu krūzi kafijas, tiek izmantotas viena līdz divas tējkarotes melnas kafijas. Bet kāda ir pareizā ūdens un kafijas attiecība, lai vienmēr izdodas garda un aromātiska kafija?
Kādam tas ir izteiktāk, citiem mazāk, bet ikvienam svīst kājas. Pie kāju svīšanas var būt vainojama nepareizu apavu izvēle. Tomēr tas nav vienīgais iemesls! Noskaidro, kas vēl var veicināt kāju svīšanu!
Reizēm mēs nepasakām to, ko vēlamies, melojam vai neizstāstām kā jūtamies. Sarunvalodā var būt viegli samānīties, bet reizēm nejaušas, neapzinātas ķermeņa kustības jeb ķermeņa valoda var nodot mūsu patiesos nodomus un sajūtas.
Vai zināji, ka kartupeļus var izmantot ne tikai dažādu gardu ēdienu pagatavošanā, bet arī mājsaimniecībā? Noskaidro, kur vēl, bez gardu ēdienu gatavošanas, izmantot kartupeļus!
Lai paildzinātu produktu mūžu un salgabātu tos svaigus, cilvēki mēdz sasladēt visu ko. Sākot no dārza ogām un augļiem, beidzot jau ar pagatavotām maltītēm. Ir produkti, kuru sasaldēšana liekas pašsaprotama un nerada jautājumus, bet citu produktu sasaldēšana var radīt mulsumu. Kā jums liekas, vai ķiplokus ir ieteicams saldēt?
Domājot par kartupeļu ēšanu, noteikti prātā ienāk neviena vien recepte, kā tos gardi pagatavot. Visās receptēs ir viens vienojošs faktors - kartupeļi pirms ēšanas tiek termiski apstrādāti (vārīti, cepti, sautēti u.c.). Vai kartupeļus var ēst arī tādus kādi tie ir, termiski neapstrādājot? To šoreiz centāmies noskaidrot!
Vai zinājāt, ka ķirbis patiesībā ir oga, nevis dārzenis? Šis varētu būt viens no faktiem, kuru daudzi iepriekš ir dzirdējuši. Pārbaudiet savas zināšanas un uzziniet ko jaunu par šo lielo un veselīgo ogu!
Kabaču sezona rit pilnā sparā. Šis ir tas laiks, kad teju ikvienā mājā cilvēki gatavo vai plāno gatavot ēdienus, kuru pamatā ir kabači! Viens no vispārzināmiem faktiem par kabačiem ir tāds, ka šo unikālo dārzeni var izmantot gan sāļu, gan saldu ēdienu pagatavošanā. Bet ko vēl vērts zināt par kabačiem, lasiet tālāk rakstu!
Sākot no dažādiem skaistumkopšanas līdzekļiem un beidzot ar mājsaimniecības precēm, eksperti nosauc sešas lietas, uz kurām nav vērts tērēt naudu jeb to solītie ieguvumi būs niecīgi.
Ēdot saldo un sulīgo arbūzu, iespējams, vien retais aizdomājas vai tiešām augļa mizu nekādi nevar izmantot un tā jāmet laukā. Izrādās, ka arbūza miza ir veselīga un to nevajadzētu izmest.
Bioloģijas stundās reiz mācīja, ka 50% DNS mēs mantojam no mātes un atlikušos 50% no tēva. Tomēr tas nenozīmē, ka katrs no vecākiem savam bērnam nodod vienādu ģenētisko īpašību "daudzumu". Uzziniet, kādas iezīmes varat mantot tikai no tēva.
Nereti cilvēki mēdz uzskatīt, ka tie, kuri regulāri uzņem pašportretus jeb selfijus, ir iedomīgi. Tomēr, pēc zinātnieku domām, regulāra pašportretu uzņemšana katram ir nepieciešama. Kāpēc zinātnieki iesaka katru dienu uzņemt pašportretus?