Cik daudz tu zini par miegu un gulēšanu? Noteikti zini, ka pieaugušiem cilvēkiem nepieciešams gulēt naktī septiņas līdz deviņas stundas, lai justos labi. Tāpat noteikti zini, kādas ir neizgulēšanās sekas, cik slikti nākamajā dienā vari justies pēc bezmiega nakts. Bet vai zināji arī šos 10 faktus?
Cilvēki visā pasaulē mielojas un pat dievina suši. Tikai vien retais zina, kur patiesībā tie ir radušies, cik veselīgi tie ir un ko nozīmē vārds "suši". Gūsti atbildes uz šiem un vēl citiem jautājumiem, izlasot rakstu!
Mīlestība un iemīlēšanās ir skaists laiks. Visa pasaule šķiet rožaināka. Mēs jūtamies pacilāti un priecīgi. Vai zinājāt, ka pavadot laiku ar cilvēku, kuru jūs mīlat un kurš mīl jūs, dzīves ilgums paildzinās par 50%? Uzziniet vēl deviņus pārsteidzošus faktus par mīlestību un iemīlēšanos!
Interesants fakts: mīļākā krāsa var būtiski ietekmēt to, kā jūs domājat, jūtaties un rīkojaties. Atrodiet zemāk rakstā savu mīļāko krāsu un uzziniet, ko tā par jums pasaka!
Nevadas universitātes pētnieku grupa atklāj, ka pati pirmā kafijas tase tukšā dūšā agri no rīta var nebūt labākais veids, kā sākt savu dienu. Faktiski ārsti uzskata, ka labākais laiks, lai baudītu kafiju ir no 9:30 līdz 11:30. Noskaidrojiet, kāpēc agrā rīta stundā tukšā dūšā nav ieteicams dzert kafiju un kādas var būt sekas.
Mēneša pēdējā dienā, 31. oktobrī, daudzviet pasaulē tiks svinēts Halovīns jeb Visu Svēto diena. Latvijā šie svētki palēnām iemanto popularitāti, tikmēr citviet pasaulē šo dienu svin grandiozi.
Halovīns ir vieni no gada gaidītākajiem svētkiem ne tikai Amerikā, bet arī citviet pasaulē. Latvijā šie svētki ir mazāk populāri par citiem. Tomēr, laikam ejot, tos iemīļo arvien vairāk cilvēku. Bet vai zināt, kā radās ideja, ka Halovīnos ir jāgrebj ķirbji un kas drīks iet diedelēt saldumus? Šo un vēl citus 10 interesantus faktus noskaidrojiet, izlasot šo rakstu!
Ir daži ļoti slaveni, populāri ēdieni, piemēram, siera kūka un frī kartupeļi, kurus cilvēki ēd visā pasaulē. Pastāv arī pieņēmumi jeb kā tūlīt noskaidrosim mīti par dažādu ēdienu ēdienu izcelsmi. Apkopojām 10 interesantus faktus par dažādu ēdienu izcelsmi.
Arvien vairāk iedzīvotāju visā pasaulē, tostarp arī Latvijā, pievēršas fleksitārismam – uztura veidam, kas galvenokārt balstās uz augu izcelsmes produktiem, taču pavisam neizslēdz arī dzīvnieku izcelsmes produktus.
Gatavojot kafiju, piemēram, mājās, ne visiem ir kafijas aparāts. Daudzi malto kafiju aplej vienkārši ar verdošu ūdeni. Bieži vien, lai pagatavotu vienu krūzi kafijas, tiek izmantotas viena līdz divas tējkarotes melnas kafijas. Bet kāda ir pareizā ūdens un kafijas attiecība, lai vienmēr izdodas garda un aromātiska kafija?
Kādam tas ir izteiktāk, citiem mazāk, bet ikvienam svīst kājas. Pie kāju svīšanas var būt vainojama nepareizu apavu izvēle. Tomēr tas nav vienīgais iemesls! Noskaidro, kas vēl var veicināt kāju svīšanu!
Reizēm mēs nepasakām to, ko vēlamies, melojam vai neizstāstām kā jūtamies. Sarunvalodā var būt viegli samānīties, bet reizēm nejaušas, neapzinātas ķermeņa kustības jeb ķermeņa valoda var nodot mūsu patiesos nodomus un sajūtas.
Vai zināji, ka kartupeļus var izmantot ne tikai dažādu gardu ēdienu pagatavošanā, bet arī mājsaimniecībā? Noskaidro, kur vēl, bez gardu ēdienu gatavošanas, izmantot kartupeļus!
Lai paildzinātu produktu mūžu un salgabātu tos svaigus, cilvēki mēdz sasladēt visu ko. Sākot no dārza ogām un augļiem, beidzot jau ar pagatavotām maltītēm. Ir produkti, kuru sasaldēšana liekas pašsaprotama un nerada jautājumus, bet citu produktu sasaldēšana var radīt mulsumu. Kā jums liekas, vai ķiplokus ir ieteicams saldēt?
Domājot par kartupeļu ēšanu, noteikti prātā ienāk neviena vien recepte, kā tos gardi pagatavot. Visās receptēs ir viens vienojošs faktors - kartupeļi pirms ēšanas tiek termiski apstrādāti (vārīti, cepti, sautēti u.c.). Vai kartupeļus var ēst arī tādus kādi tie ir, termiski neapstrādājot? To šoreiz centāmies noskaidrot!
Vai zinājāt, ka ķirbis patiesībā ir oga, nevis dārzenis? Šis varētu būt viens no faktiem, kuru daudzi iepriekš ir dzirdējuši. Pārbaudiet savas zināšanas un uzziniet ko jaunu par šo lielo un veselīgo ogu!