Gaidām pavasari

Vakar, 20:00
Visbiežak, iedomājoties par čia sēklu pudiņu, mēs domājam par saldu uzkodu, desertu vai kaut ko tamlīdzīgu. Bet šīs te pašas sēklas jeb sēklu pudiņu var pagatavot arī sāļā veidā. Izmēģiniet jaunas garšas un pārsteidziet ne tikai savas, bet arī savu tuvāko cilvēku garšu kārpiņas!
22.apr
Uztura speciāliste Olga Ļubina iesaka 10 veselīgākos zaļumus pavasara sezonā, kas palīdzēs atjaunot enerģijas rezerves un stiprināt imunitāti!
14.apr
Sākoties dārza darbu sezonai, ir īpaši jāpievērš uzmanība muguras un locītavu veselībai. Lai gan dārzkopība sniedz ieguvumus fiziskai un garīgai veselībai, tā prasa pielietot lielu fizisko slodzi, kas atšķiras no ikdienas slodzes, pat ja cilvēks aktīvi nodarbojas ar sportu. Atkārtotās, ikdienā neierastās kustības var ietekmēt muskuļus un locītavas, izraisot diskomfortu, sasprindzinājumu vai pat traumas. Lai šajā sezonā no tām izvairītos,  farmaceite Zane Melberga dalās praktiskos padomos, kā jau laikus parūpēties par locītavu un muguras veselību.
11.apr
Lai nepatīkamos pavasara alerģijas simptomus ierobežotu, var veikt virkni pasākumu – sākot no medikamentu lietošanas un beidzot ar ikdienas paradumu maiņu.  
9.apr
Atnākot pavasarim, dienas kļūst garākas, gaišākas un siltākas. Noskaņojums uzlabojas un arī enerģijas līmenim vajadzētu pieaugt. Tomēr bieži vien, mainoties gadalaikiem, daļa cilvēku piedzīvo tā saukto depresiju. Ļoti izplatīta ir rudens depresija, bet tikpat bieži cilvēki cieš arī no tā sauktās pavasara depresija.
8.apr
Lai sievietes organisms spētu pilnvērtīgi funkcionēt, ik dienas nepieciešams uzņemt noteiktus vitamīnus un minerālvielas, turklāt vajadzīgo uzturvielu kombinācija un daudzums laika gaitā mainās – tas atkarīgs ne vien no kopējā veselības stāvokļa, bet arī no konkrētā dzīves posma un tā diktētajām vajadzībām. Lai optimālo vitamīnu un minerālvielu devu nodrošinātu ar uztura palīdzību, ēdienkartei jābūt pārdomātai un precīzai, tomēr tas ne vienmēr ir iespējams, tāpēc talkā var ņemt uztura bagātinātājus. Kādi vitamīni un minerālvielas sievietēm nepieciešami atšķirīgos dzīves periodos, stāsta farmaceite Alīna Fleišmane.
7.apr
"Barbora" dalās ar trim dažādām kokteiļu receptēm, kur likt lietā gardo un veselīgo bērzu sulu!
7.apr
Līdz ar pavasara iestāšanos daudzi steidzas pie friziera ne tikai atjaunot matu krāsu un griezumu, bet arī lūgt padomu – ko darīt, lai mati būtu veseli un spīdētu. Matu stiliste ar 20 gadu pieredzi Viktorija Poleckiha uzsver, ka matu stāvokli ietekmē sezonalitāte – pavasarī un rudenī tie kļūst trauslāki un biežāk izkrīt, taču ļoti būtiska ir arī pareiza matu kopšana, un te mēs bieži vien grēkojam. 
5.apr
Šobrīd pilnā sparā turpinās bērzu sulas tecēšanas laiks, tāpēc to var un vajag iekļaut savā ikdienas ēdienkartē, baudot gan vienkārši svaigā veidā, gan arī iekļaujot ēdienos un gardos kokteiļos. Interesantākos faktus par bērzu sulām apkopojusi "Barbora".
5.apr
Izdzirdot vārdu "pārdozēšana" pirmais, kas ienāk prātā ir kaitīgu vielu lietošana pārmērīgā daudzumā, tādā, kas jau rada nopietnas veselības problēmas. Izrādās, ka pārdozēt var ne tikai ar kaitīgām vielām, bet arī tādiem ikdienišķiem produktiem, kā, piemēram, cukuru, šokolādi un pat turku zirņiem.
4.apr
Dietoloģe Eimija Gudsone atklāj, viņasprāt, labāko pusdienu recepti, kas ir ne tikai ļoti garda, bet arī būs noderīga ikvienam, kas vēlas zaudēt lieko svaru!
4.apr
Mūsu garastāvokli var ietekmēt daudz un dažādas lietas, sākot no tā, cik izgulējušās esam un beidzot ar laikapstākļiem. Reizēm šķiet, ka visa pasaule ir sazvērējusies pret mums un neveiksmes seko līdz ik uz soļa, tāpēc arī mūsu garastāvoklis ir pavisam drūms. Lai uzlabotu garastāvokli reizēm nepieciešams vien pavisam maz.
2.apr
Latvijas Apvienotas putnkopības asociācijas izpilddirektore Anna Ērliha, iedvesmojoties no franču virtuves, dalās ar piecām gardām receptēm, kur izmantot olas.
1.apr
Daudziem noteikti būs pazīstama šī situācija - Lieldienas atnākušas, olas skaisti novārītas un nokrāsotas, arī jautrās olu kaujas jau aizvadītas. Un tad rodas jautājums - ko lai iesāk ar visu šo vārīto olu daudzumu? Ārā mest īsti neļauj sirdsapziņa un ģimenes budžets. Kā garšīgi un interesanti pagatavot vārītās Lieldienu olas, piedāvā "Lidl" garšu speciālisti.
1.apr
Līdzteku tam, ka olas Lieldienu laikā dod daudz prieka: jautras olu cīņas; svētku sajūtu, rotājot galdu un telpu; rada dāvināšanas prieku, iepriecinot tuviniekus un draugus, un, visbeidzot, stiprina ģimenes saites, visiem kopā iesaistoties olu krāsošanas procesā — tās ir arī veselīgs un ļoti vērtīgs produkts. Lai mazinātu jebkādas šaubas par olu veselīgumu, „Veselības centru apvienības" uztura speciāliste Anita Baumane uzskaita desmit labos darbus, ko šis Lieldienas simbolizējošais produkts veic mūsu organismā.
29.mar
Jūs teiksiet – olas ir tipisks Lieldienu ēdiens? Modes māksliniece Elita Patmalniece atbildētu – jā, ja vien tās glīti gozējas skābeņu zupas šķīvī! Viņai Lieldienas saistās tieši ar zaļo, pavasarīgo skābeņu zupu. Elita kopā ar šefpavāru Normundu Baranovski gatavo šo daudzu virtuvju repertuāra klasiku.
28.mar
"Veselības centru apvienības" uztura speciāliste Anita Baumane nosauc trīs idejas, ar ko kopā gardi notiesāt olas!
28.mar
Kā Lieldienu svētku brīvdienās neiedzīvoties vēdera problēmās un atpūsties droši, atgādina farmaceite Alīna Fleišmane.
27.mar
Šonedēļ daudzviet pasaulē tiks svinētas Lieldienas. Lai arī šie ir starptautiski svētki un tos atzīmē daudzviet pasaulē, ne tikai Latvijā, ir vairākas valstis, kurus šie svētki nemaz neskar.
26.mar
Jau pavisam drīz svinēsim Lieldienas. Ar ko visbiežāk cilvēkiem asociējas Lieldienas? Ar šokolādes zaķiem, krāsainām olām un olu kaujām, kā arī ģimenes kopā sanākšanu.