3 idejas, ar ko gardi apēst olas

© unsplash.com

"Veselības centru apvienības" uztura speciāliste Anita Baumane nosauc trīs idejas, ar ko kopā gardi notiesāt olas!

Eksperte iesaka ēst olas kopā ar šķiedrvielu avotu — pilngraudu produktiem.

Šķiedrvielas ir nepieciešamas zarnu trakta veselībai!

Idejas, ar ko gardi apēst olas:

  • Vārīta ola ar pilngraudu maizi ir veselīga alternatīva ceptai olai ar bekonu.
  • Pilngraudu makaroni ar ceptu vai vārītu olu ir veselīgāki par makaroniem ar kečupu.
  • Pilngraudu brokastu putrai pievienojot olu, sāta sajūta saglabāsies ilgāk.

Uzturs

Cilvēkus varētu iedalīt divas grupās - saldummīļi un tie, kuri priekšroku labāk dod sāļām uzkodām. Tāpat, kā no alkohola, cigaretēm, arī no saldumiem jeb tajā esošā cukura var rasties atkarība. Cukura atkarība mūsdienās kļūst par arvien aktuālāku problēmu. Liels cukura patēriņš ir saistīts ne tikai ar svara pieaugumu, bet arī paaugstina insulīna līmeni asinīs un spēj veicināt virkni dažādu saslimšanu. Tieši rafinētais cukurus, kas tiek pievienots klāt pārtikas produktiem, veicina atkarību!

Svarīgākais