3 idejas, ar ko gardi apēst olas

© unsplash.com

"Veselības centru apvienības" uztura speciāliste Anita Baumane nosauc trīs idejas, ar ko kopā gardi notiesāt olas!

Eksperte iesaka ēst olas kopā ar šķiedrvielu avotu — pilngraudu produktiem.

Šķiedrvielas ir nepieciešamas zarnu trakta veselībai!

Idejas, ar ko gardi apēst olas:

  • Vārīta ola ar pilngraudu maizi ir veselīga alternatīva ceptai olai ar bekonu.
  • Pilngraudu makaroni ar ceptu vai vārītu olu ir veselīgāki par makaroniem ar kečupu.
  • Pilngraudu brokastu putrai pievienojot olu, sāta sajūta saglabāsies ilgāk.

Uzturs

Olbaltumvielas ir svarīgas organismam dažādu iemeslu dēļ. Ēdot olbaltumvielām bagātus ēdienus, mēs palīdzam uzturēt labu imūnsistēmu, veicinām muskuļu augšanu, labāk strādā vielmaiņa u.c. Tomēr, ikdienā uzņemot pārlieku daudz olbaltumvielas, varam nodarīt sev pāri. Kas par daudz, tas par skādi! Noskaidrojiet trīs būtiskākās blakusparādības ar kurām var nākties saskarties, ja olbaltumvielas tiek uzņemtas pārlieku lielā daudzmā.