ēšana

4.feb 2015
Ko va­rē­tu ap­ēst, lai uz­la­bo­tu sa­vu no­ska­ņo­ju­mu? Psiho­lo­gi sa­ka: ja tā­da do­ma nāk prā­tā pā­rāk bie­ži – esiet uz­ma­nī­gi, jo stre­sa, kreņ­ķu un da­žā­du pro­blē­mu no­ēša­na nav labs ri­si­nā­jums, lai tik­tu ar tām ga­lā. Ta­ču šo­reiz nav ru­na par sis­te­mā­tis­ku pār­ēša­nos, glāb­jo­ties no sprie­dzes dar­bā, vai par pus­tor­tes no­tie­sā­ša­nu, lai at­gū­tu sirds­mie­ru pēc ne­veik­smēm mī­las fron­tē. Cil­vē­ki, ku­ri pie­vērš lie­lu uz­ma­nī­bu tam, ko ēd, zi­na no pie­re­dzes, ka da­ži pro­duk­ti uz­la­bo ga­ra­stā­vok­li vai­rāk ne­kā ci­ti. Rei­zēm pa­ma­to­ju­mu tam at­rod arī pēt­nie­ki.
5.jun 2012
Šā gada pirmajos piecos mēnešos "McDonald’s" 11 restorānos Latvijā pārdošanas apjoms pieaudzis par 23%, salīdzinot ar to pašu periodu pērn. Lielākoties pieaugums skaidrojams ar to, ka iedzīvotāji biežāk izvēlas ieturēt cenas ziņā dārgāku maltīti, piemēram, tādus burgerus kā "Roadhouse Classic" un "Big Tasty", kā arī vairāk našķējas.
16.jan 2011
Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas Sabiedrības veselības apakškomisijas deputāti otrdien plāno diskutēt par veselīga uztura veicināšanas pasākumiem, tostarp iespējām tajos iesaistīt sabiedrībā pazīstamus cilvēkus, aģentūrai BNS pastāstīja apakškomisijas vadītājs Vitālijs Orlovs ("Saskaņas centrs").
21.nov 2010
Par mielošanos smalkos Londonas restorānos nemaksājot aizturētais latviešu režisors Jānis Nords tiesā apgalvojis, ka vēlējies atstāt iespaidu uz savu turīgo draudzeni, vēsta britu laikraksti.