Eksperiments

29.aug 2020
Tiem kam ir savi dārzi, kuros aug tomāti, šobrīd aktīvi ķērušies klāt ziemas krājumu gatavošanai. Arī mūsmājās šis process ir sācies. Tā kā esam tomēr daļēji "pilsētnieki", tad izmēģinājām ašo tomātu želejā recepti, kas neaizņem pārlieku daudz laika un neliks raizēties par visu sastāvdaļu sadabūšanu.
22.aug 2020
Gandrīz katrs no mums noteikti vismaz reizi dzīvē ir baudījis gardo Napaleona kūku. Daudzi to gatavo arī paši. Taču cik daudzi no mums ir baudījuši Napaleona kūkas veselīgo variantu, turklāt mājās pagatavotu?
1.aug 2020
Ar ko tik mājas apstākļos nevar tīrīt zelta rotaslietas. Dzirdēts par zobu pastu, sodu, ožamo spirtu un galu galā parastu ūdeni. Taču, kā izrādās, zelta rotaslietas varot tīrīt ar alu.
25.jūl 2020
Ja jau ir melleņu laiks, tad tās jāizmanto "uz pilnu klapi". Šoreiz nolēmu izmēģināt, vai tās var izmantot apģērba krāsošanai.
11.jūl 2020
Vasaras pilnbrieds ir arī bagātīgs ogu laiks. Ogas var priecēt ne tikai mūsu vēderu, bet arī noderēt dažādās skaistumkopšanas procedūrās. Izrādās, ka pateicoties pigmentam, kas ir mellenēs, tās var izmantot skropstu tušas vietā. Nolēmām pārbaudīt.
4.jūl 2020
Alus pudeles var pārnēsāt, turot rokās vai ielikt tās maisiņā, bet, kā izrādās, ir arī neparastāki veidi, kā pārnēsāt pudeles. Izmēģinām vienu no tiem.
28.jun 2020
Tagad, kad aiz loga termometra stabiņš "vārās" un meklējam arvien labākus veidus, kā atsvaidzināties, mūsu mājās par vasaras hitu kļuvusi ledus kafija. Iedvesmojoties no dažādās kafejnīcās redzētā un baudītā, radījām savu versiju.
21.jun 2020
Jāņu svinēšana, iespējams, daudziem no mums asociējas arī ar svētku galda klāšanu. Lai gan veikalu plaukti ap šo laiku gluži vai lūzt no dažādajiem tur nopērkamajiem sieriem, tomēr šoreiz nolēmām, ka šis varētu būt tas gads, kad siers taps pašu mājās. Lūk, kas no tā visa sanāca.
13.jun 2020
Šis nav nekas jauns, tikai draudzīgs atgādinājums, kā sadzīves lietas izmantot dārza darbiem un dot tām otro dzīvi.
photo_camera
6.jun 2020
Saulespuķes patiesi domātas arī slinkiem cilvēkiem - tās viegli pārstādāmas, zied lieliem ziediem un neprasa daudz piepūles ravēšanā, bet cik maksā nopirkt izaugušu ziedu? Sākot no diviem eiro gabalā, bet ja vēlies nelielu pušķi mazo saulespuķu - cena sākās no 30 eiro! Jebkuri ziedi mūsdienās vairs nav lēti, bet saulespuķes patiesi izaudzēt pašam ir daudz izdevīgāk!
30.mai 2020
Reti kurš Latvijā nezina "Lāču" ražotos "Medus mandeļu trijstūrīšu cepumus". Gardi tā, ka mēli var norīt! Fitnesa trenere un veselīga dzīvesveida entuziaste Paula Freimane ir radījusi šo cepumu "veselīgo recepti". Vai tiešām būs tik pat gardi?
23.mai 2020
Jau aiz stūra ir vasara, kad dzīvi gribas nedaudz krāsaināku un bezrūpīgāku. Limonādes, sulas, ūdens pudeles ar korķiem ir neatņemamas pikniku un ikdienas sastāvdaļas. Kad gardais saturs iztukšots, jāatbrīvojas no atkritumiem. Bet kādēļ gan tiem neļaut otrreizēju dzīvi? Piemēram, no plastmasas korķīšiem varot vienkāršā veidā uztaisīt krūžu paliktni. Nolēmām izmēģināt.
16.mai 2020
Droši vien daudziem no mums paziņu, draugu, vai ģimenes lokā atrodams kāds, kurš savā uzturā nelieto gaļu, zivis, vai piena produktus. Šoreiz nolēmām eksperimentā pārbaudīt, cik vienkārši ir pagatavot vegānu tik slavēto burkānlasi.
2.mai 2020
Sporta inventāra neesamība vēl nenozīmē, ka mājās nevar efektīvi trenēties. Ja pie rokas nav hanteles, stieņa un svaru bumbas, izmantojam lietas, kuras var atrast gandrīz katrā mājā.
26.apr 2020
Šobrīd ziepes ir viens no svarīgākajiem higiēnas elementiem, taču to lietošanu var padarīt arī nedaudz interesantāku. Interneta dzīlēs uzietais ziepju "pārvēršanas" triks iedvesmoja izmēģināt tās pārvērst mazliet neparastākā formā, kas īpaši varētu patikt bērniem. Skat, kas no tā iznāca.
19.apr 2020
Lai gan laksis jeb mežloks Allium ursinum Latvijā ir reta, aizsargājama suga, kas iekļauta Sarkanajā grāmatā un to liegts plūkt savvaļā, to iespējams iegādāties pie tirgotājiem, kuri saņēmuši īpašu apliecību, kura liecina, ka augs izaudzēts saimniecībā un to drīkst pārdot. Cena tam nav astronomiska, tomēr garšas un vērtīgo īpašību dēļ tas būs tiešām īpašs kārums uz pusdienu šķīvja. Šoreiz izmēģinājām, cik tad viegla, vai gluži pretēji sarežģīta, ir lakšu pesto pagatavošana.
4.apr 2020
Koronavīrusa pandēmijas laikā sejas aizsargmaskas ir kļuvušas par tik populāru un pieprasītu preci kā vēl nekad. Tā kā veikalos tās dabūt ir gandrīz neiespējami, eksperimentējam un mēģinām pagatvot masku mājās.
28.mar 2020
Šajā laikā, kad pasauli pārņēmusi koronavīrusa pandēmija, roku mazgāšana kļuvusi par būtisku ikdienas sastāvdaļu. Daudz ir runāts par to, kā pareizi mazgāt rokas, taču biežā roku mazgāšana sausina un kaitē ādai. Jā, var izmantot roku krēmus, taču vēlams rokas arī "pabarot" un šeit talkā var nākt mājās pagatavojama roku maska.
15.mar 2020
Pavasaris tradicionāli ir laiks, kad gribās, lai arī šķīvja saturs kļūst zaļāks un veselīgāks. Arī šogad, kad pasauli pārsteiguši koronavīrusa "Covid-19" draudi, par ļaunu nenāks, ja apēdīsim kārtīgu vitamīnu devu. Šoreiz piedāvājam pamācību, kā diedzēt zaļumus, ja nevēlies tērēt naudu speciālajiem diedzēšanai paredzētajiem traukiem.