Lai arī daba ziemā skaisti rotājas pati - apsarmo koku zari, veidojas lāstekas, logos "uzzied" leduspuķes - arī tu vari rotāt apkārtni, vēl jo vairāk dabai draudzīgi. Nepieciešams vien ūdens, dažas dabas veltes un nelieli mīnusi naktī.
Pica ir gardums, kuram daudzi nespēj turēties pretī, taču tā īstā, klasiskā pica nepavisam neietilpst veselīga dzīvesveida rāmjos. Drīzāk jāsaka - neietilpa.
Šis laiks, kad vairāk "sēžam mājās" var būt noderīgs DIY jeb "dari pats" projektiņiem, taču jāņem vērā - nepieciešamos materiālus var būt grūtāk nopirkt, ja tie nav valdības izstrādāto pirmo nepieciešamības preču sarakstā.
Piparkūkas ir neatņemama Ziemassvētku sastāvdaļa. Lai gan visvieglākajā variantā tās var jau gatavas nopirkt veikalā, mazliet grūtākā - nopirkt gatavu mīklu un tas izcept, vēl grūtākā - mīklu izveidot pašu rokām, bet noteikti visinteresantākais variants ir pagatavot mājās veselīgas piparkūkas.
Daudzi gadu mijas svētku eglīti jau uzslējuši un izrotājuši, daļa vēl tikai to darīs. Es esmu starp tiem, kuri eglīti rotā vien pirms Ziemassvētku vakara, 24. decembrī. Tie tomēr ir svētki - ienest eglīti tieši šajā dienā un appušķot! Taču par rotājumiem der padomāt jau laikus. Tādēļ izmēģinājām kādu metodi, kurā ieguvām unikālus eglīšu rotājumus, kādus veikalā identiskus neatrast.
Šobrīd mājās sēdēšanas laiku un garos vakarus var izmantot, lai sagatavotu īpašas dāvanas, kuras neatradīsim nevienā veikalā. Skatoties Ziemassvētku dekorēšanas raidījumu, mani iedvesmoja ideja par egles dekora, ko var pasniegt arī kā ļoti īpašu dāvanu, radīšana.
Ziemassvētku laiks ir ne tikai brīnuma gaidīšanas, kopā būšanas laiks, bet arī sevis lutināšanas laiks, gaidot grandiozākos gada svētkus. Tāpēc lai apmierinātu kāro zobu, izmēģinam pagatavot svētku šokolādes ar savu garšu!
Gada tumšie mēneši ir ideāls laiks, lai pievērstos ne tikai eksperimentiem virtuvē, bet arī lai izpaustos radoši. Turklāt tuvojas svētku laiks. Tāpēc eksperimentējam ar dažādiem dekoriem, lai mājās radītu svētku sajūtu.
Protams, vislabāk dzērvenes ir lietot uzturā, lai gūtu vitamīnus. Piekrītu! Bet nevar noliegt, ka tās daba apveltījusi ar burvīgu toni, kas jo sevišķi iederas mūsu valsts svētkos, tāpēc manī uzjundīja ļoti stipra vēlme tās izmantot kā spilgtu dekoru šajā pelēcīgajā laikā.
Olas ir pārtikas produkts, ko pievieno daudz dažādiem ēdieniem. Gandrīz kā dilles! Brokastu galdam tās pierasts baudīt vārītas, omletē vai pagatavotas kā vēršacis. Smeļoties idejas no pavārgrāmatas un liekot lietā savu izdomu, eksperimentējam, kā vēl pagatavot olas ātri, vienkārši un baudāmi.
Briļļu nēsatāji zina, ko nozīmē, ienākot siltā telpā no vēsā āra gaisa, saskarties ar briļļu aizsvīšanu. Internetā aprakstītas vairākas metodes, kā panākt, lai ziemā neaizsvīst brilles.
Šis ir brīdis, kad sācies tas īstais rudens košums. Kāpēc gan to neieviest arī savā apģērbā un aksesuāros? Nolēmu izmēģināt, cik vienkārši ir no krāsainajām rudens lapām radīt sev auskarus.
Mūsu steidzīgajā dzīves ritmā jo īpaši novērtējam ēdienus, kuru pagatavošana aizņem maksimāli maz laika. Dubulta vērtība ēdienam ir tad, ja tas ne tikai ir ātri pagatavojams, bet arī ļoti gards.
Pienācis cidoniju laiks, kas liek domāt - ko no tām pagatavot? Sīrups jau ir ierasts produkts (1:1 cidonijas ar cukuru), tāpat izmēģināts cidoniju džems. Šogad vēlējos atrast jaunu recepti, lai realizētu šos vitamīniem pilnos augļus. Šoreiz sanāca piedeva saldajam!
Rudens parasti ir laiks, kad ar kaut ko garšīgu panašķoties gribas arvien biežāk. Īpaši drēgnajos vakaros. Taču ko iesākt, ja negribas zaudēt fizisko formu, bet kāre bojā omu? Jādomā par veselīgākām alternatīvām! Šoreiz nolēmu izmēģināt daudz dzirdēto salikumu - ola +banāns.