Gatavojoties pavasarim (un vasarai), bieži vien cītīgāk sākam sekot līdzi tam, ko ēdam, lai silto laiku sagaidītu lieliskā formā. Taču lieliska forma nenozīmē atteikšanos no kūkām.
Valentīna dienu var svinēt, var nesvinēt, bet rokdarbiem nodoties vienmēr ir vērts. Nolēmām pamēģināt ar karstās līmes palīdzību izveidot sirds formas atslēgu piekariņu, jo tomēr 14. februāris jau tepat. Taču šo tehniku var izmantot arī citu formu atslēgu piekariņu vai vienkārši dekoru izgatavošanai.
Lai arī daba ziemā skaisti rotājas pati - apsarmo koku zari, veidojas lāstekas, logos "uzzied" leduspuķes - arī tu vari rotāt apkārtni, vēl jo vairāk dabai draudzīgi. Nepieciešams vien ūdens, dažas dabas veltes un nelieli mīnusi naktī.
Pica ir gardums, kuram daudzi nespēj turēties pretī, taču tā īstā, klasiskā pica nepavisam neietilpst veselīga dzīvesveida rāmjos. Drīzāk jāsaka - neietilpa.
Šis laiks, kad vairāk "sēžam mājās" var būt noderīgs DIY jeb "dari pats" projektiņiem, taču jāņem vērā - nepieciešamos materiālus var būt grūtāk nopirkt, ja tie nav valdības izstrādāto pirmo nepieciešamības preču sarakstā.
Piparkūkas ir neatņemama Ziemassvētku sastāvdaļa. Lai gan visvieglākajā variantā tās var jau gatavas nopirkt veikalā, mazliet grūtākā - nopirkt gatavu mīklu un tas izcept, vēl grūtākā - mīklu izveidot pašu rokām, bet noteikti visinteresantākais variants ir pagatavot mājās veselīgas piparkūkas.
Daudzi gadu mijas svētku eglīti jau uzslējuši un izrotājuši, daļa vēl tikai to darīs. Es esmu starp tiem, kuri eglīti rotā vien pirms Ziemassvētku vakara, 24. decembrī. Tie tomēr ir svētki - ienest eglīti tieši šajā dienā un appušķot! Taču par rotājumiem der padomāt jau laikus. Tādēļ izmēģinājām kādu metodi, kurā ieguvām unikālus eglīšu rotājumus, kādus veikalā identiskus neatrast.
Šobrīd mājās sēdēšanas laiku un garos vakarus var izmantot, lai sagatavotu īpašas dāvanas, kuras neatradīsim nevienā veikalā. Skatoties Ziemassvētku dekorēšanas raidījumu, mani iedvesmoja ideja par egles dekora, ko var pasniegt arī kā ļoti īpašu dāvanu, radīšana.
Ziemassvētku laiks ir ne tikai brīnuma gaidīšanas, kopā būšanas laiks, bet arī sevis lutināšanas laiks, gaidot grandiozākos gada svētkus. Tāpēc lai apmierinātu kāro zobu, izmēģinam pagatavot svētku šokolādes ar savu garšu!
Gada tumšie mēneši ir ideāls laiks, lai pievērstos ne tikai eksperimentiem virtuvē, bet arī lai izpaustos radoši. Turklāt tuvojas svētku laiks. Tāpēc eksperimentējam ar dažādiem dekoriem, lai mājās radītu svētku sajūtu.
Protams, vislabāk dzērvenes ir lietot uzturā, lai gūtu vitamīnus. Piekrītu! Bet nevar noliegt, ka tās daba apveltījusi ar burvīgu toni, kas jo sevišķi iederas mūsu valsts svētkos, tāpēc manī uzjundīja ļoti stipra vēlme tās izmantot kā spilgtu dekoru šajā pelēcīgajā laikā.
Olas ir pārtikas produkts, ko pievieno daudz dažādiem ēdieniem. Gandrīz kā dilles! Brokastu galdam tās pierasts baudīt vārītas, omletē vai pagatavotas kā vēršacis. Smeļoties idejas no pavārgrāmatas un liekot lietā savu izdomu, eksperimentējam, kā vēl pagatavot olas ātri, vienkārši un baudāmi.
Briļļu nēsatāji zina, ko nozīmē, ienākot siltā telpā no vēsā āra gaisa, saskarties ar briļļu aizsvīšanu. Internetā aprakstītas vairākas metodes, kā panākt, lai ziemā neaizsvīst brilles.
Šis ir brīdis, kad sācies tas īstais rudens košums. Kāpēc gan to neieviest arī savā apģērbā un aksesuāros? Nolēmu izmēģināt, cik vienkārši ir no krāsainajām rudens lapām radīt sev auskarus.