Ierasti "skrullējot" ziņu lentu sociālajos medijos, uzmanību pievērsa kāds veids, kā pagatavot ceptas mini olas. Gribējās pārbaudīt, kā tas darbojas dzīvē, tāpēc nolēmām pamēģināt.
Kā norādīts internetā atrastajā video, no parastas olas var pagatavot vairākas mini olas, kas varētu būt lielisks atsvaidzinājums bērniem brokastīs. Patiesībā, šādas olas var arī papildināt ar dārzeņiem un novietot uz uzkodu plates.
Viss kas nepieciešams - olas un saldētava. Vēlāk arī panna un eļļa.
Olas uz pāris stundām ievieto saldētavā. Tikai neturi tās tur pārāk ilgi, lai tās pilnībā nesasaltu.
Saldētavā olas nedaudz saplaisās, kas ļaus tām vieglāk notīrīt čaumalu. Jāteic, ka šis process ir vissarežģītākais, tāpēc ieteicams ļaut olai nedaudz, pavisam īsu mirkli atkust, lai to būtu vieglāk notīrīt.
Kad čaumala noņemta, olu ar nazi sagriež ripās, kuras liek uz uzsilušas pannas un ļauj tām cepties, tās neapgriežot otrādi. Pannai liku arī vāku.
Rezultātā ieguvu vairākas ceptas mini oliņas. Lai gan video tās vizuāli bija pievilcīgākas, arī manām beigās nebija ne vainas.
Secinājumi: pavisam vienkāršs process, kas var padarīt interesantāku brokastošanu mazākajiem ģimenes locekļiem. Šis ir arī labs veids, kā "uz ātru roku" tikt pie uzkodas, ja pēkšņi pārsteidz viesi, bet ledusskapī nekā jēdzīga nav.
View this post on Instagram