Eksperiments: kā mājās vienkārši pagatavot biezpiena sieriņu?

© nra

Biezpiena sieriņi ir gardums, ko iecienījuši daudzi. Tāpat kā citus veikalā nopērkamos desertus, arī biezpiena sieriņus var pagatavot mājās. Turklāt, gatavojot šo gardumu, var interesanti "paspēlēties" ar sastāvdaļām, sieriņu veidojot gan veselīgāku, gan, kā mēdz teikt, mazāk veselīgu, bet es labāk teiktu - vienkārši kalorijām bagātāku.

Pieminot "spēlēšanos" ar sastāvdaļām, jāpiebilst, ka internetā atrodamas daudzas receptes, kā pašu rokām pagatavot biezpiena sieriņus.

Svarīgākais, kas secināts eksperimentā, proti, kas ir jebkuras biezpiena sieriņu receptes pamatā, galvenais ir sasaldēt biezpienu sieriņa formā (lai tas nebūtu irdens un neizjuktu), ko pēcāk aplej ar izkausētu šokolādi, un atdzesēt - tā veidojas biezpiena sieriņš.

Kādas sastāvdaļas izmantot - te lai runā fantāzija un garšu kārpiņas!

Eksperimenta ietvaros tika veidota biezpiena sieriņu veselīgāka alternatīva.

Nepieciešamās sastāvdaļas: 200 gr biezpiens, 100 grami kokosriekstu skaidiņas, stēvija, tumšā šokolāde, rieksti.

nra

nra

Pagatavošana:

Biezpienu sajauc ar kokosriekstu skaidiņām un stēvijas pulveri. No iegūtās masas veido sieriņus. Ieliek uz pāris stundām saldētavā.

nra

Pēc tam izkausē šokolādi, pievieno tai sasmalcinātus riekstus un aplej katru biezpiena sieriņu (joprojām sasaldētu) ar to. Pēc tam liek uz pāris stundām ledusskapī un gardums gatavs!

nra

Jāpiebilst, ka ekperimenta nolūkos tapušie biezpiena sieriņi vairāk izskatās pēc mazām kūciņām (piemēram, skudru pūžņa), jo šokolādei tika pievienots liels daudzums riekstu, kas arī mainīja sieriņa formu.

Kā jau tika minēts, ar sastāvdaļām var variēt, kā vien sirds kāro, piemēram, biezpiena masai var pievienot sīki sagrieztus augļus, ogas, marmelādes gabaliņus, medu. Var tumšās šokolādes vietā izmantot piena šokolādi vai balto.

Rezultāts gan noteikti nelika vilties - vienkārši, gardi un veselīgi!

Eksperiments

Vasara ir skaista un laba dažādu iemeslu dēļ. Viens no tiem - plaši pieejami svaigi, gardi un veselīgi augļi, dārzeņi un garšaugi. Pateicoties tam, ka vasaras pilnbriedā un izskaņā joprojām dārzos var ievākt dažādus labumus, ir nepieciešams padomāt arī par ziemu, lai vēsajā gada laikā varētu mieloties ar paša audzētiem vai nopirktiem labumiem.