Eksperiments: veselīgās vafeles - vai tikpat gardas?

© nra

Veselīgā dzīvesveida piekritēji nesnauž un izdomā arvien jaunas receptes, kā iecienītos gardumus aizstāt ar veselīgākām alternatīvām. Šoreiz uzmanību veltījām beļģu vafelēm, precīzāk sakot, to veselīgajai alternatīvai.

Lai izmēģinātu uzcept beļģu vafeļu veselīgo variantu, iedvesmojāmies no fitnesa treneres un pavārgrāmatu "Zelta sastāvdaļa" Paulas Freimanes bloga.

Mēģināsim pārbaudīt, vai tiešām, neizmantojot baltos miltus, cukuru un sviestu, izdosies pagatavot gardas vafeles.

Divām vafelēm nepieciešams: 1 vidēja izmēra banāns, viena ola, 50 grami auzu pārslas, pustējkarote cepamā pulvera, saldinātājs (pēc izvēles), kokosriekstu eļļa (pannas ietaukošanai).

nra

Eksperimenta gaita: ar dakšu saspaidām banānu, pievienojam olu un kārtīgi samaisām. Pēc tam samaļam auzu pārslas līdz miltu konsistencei, pievienojam tās masai, kā arī pieberam nedaudz cepamā pulvera un ja ir vēlēšanās - saldinātāju. Masu kārtīgi samaisām. Uzkarsējam vafeļu pannu, ietaukojam to ar kokosriekstu eļļu un sadalām masu aptuveni divās vienādās daļās. Cepam 1 - 2 minūtes. Pasaniedzam, ar ko kārojas - augļiem, ogām, ievārījumu, medu.

nra

nra

nra

Secinājums: Gan pats pagatavošanas process, gan rezultāts patīkami pārsteidza! Pirmkārt, recepte ir ļoti viegli pagatavojama, talants kulinārijas mākslā nav nepieciešams un pagatvošana neaizņem daudz laika. Otrkārt, rezultātā sanāk ne tikai veselīgs, bet arī gards našķis.

nra

Eksperiments

Izdzirdot vārdus "biezpiena plācenīši" pirmais, kas noteikti nāk prātā ir saldi, mazi plācenīši, kurus notiesāt ar ievārījumu. Tomēr biezpiena plācenīši var būt ne tikai saldi, bet arī sāļi. Šoreiz izmēģinām pagatavot biezpienu plāceņu sāļo versiju. Vai tie būs tikpat gardi, kā saldie plācenīši?

Svarīgākais