Gandrīz katrs no mums noteikti vismaz reizi dzīvē ir baudījis gardo Napaleona kūku. Daudzi to gatavo arī paši. Taču cik daudzi no mums ir baudījuši Napaleona kūkas veselīgo variantu, turklāt mājās pagatavotu?
Fitnesa trenere un veselīga dzīvesveida entuziaste Paula Freimane ir radījusi Napaleona kūkas veselīgo recepti, par kuru viņa stāsta savā blogā, uzsverot kūkas vienkāršo pagatvošanu un lielisko garšu.
Izmēģinām pagatavot kūku arī mēs!
Nepieciešamās sastāvdaļas:
Pagatavošana
Katliņā ielej pienu, pieliek klāt olas, kartupeļu cieti un saldinātāju un visu kārtīgi samaisa. Masu vāra uz vidējas temperatūras, līdz tā sabiezē. Masu atdzesē.
Pa to laiku ņem tortillas (tās var sagriezt gabalos), liek sakarsētā cepeškrāsnī uz 8-10 minūtēm, līdz tās iegūst zeltaini brūnu nokrāsu.
Kad masa un tortillas ir gatavas, laiks veidot torti. Katru tortillu bagātīgi apsmērē ar krēmu un liek citu uz citas. Beigās dekorē ar ogām un mandeļu skaidiņām.
Secinājums
Lai gan bieži vien izdzirdot vārdu "veselīgs", pirmā doma, kas nāk prātā daudziem, ka veselīgs ēdiens ir bezgaršīgs, šī veselīgā Napaleona torte noteikti lauž šo stereotipu. Uz galveno jautājumu - vai tā garšo pēc "īstā" Napaleona - atbildēt ir grūti, kaut vai tāpēc, ka veikalā nopērakami daudzi šīs kūkas varianti un tad gribas vaicāt, kura ir tā "īstā". Teikšu tā, ka veselīgā Napaleona kūka izskatās pēc īstas kūkas un garšo pēc kūkas. Jāpiebilst, ka tā vairāk ies pie sirds cilvēkiem, kam "īstā" Napaleona kūka liekas pārāk salda.
Lai labi garšo!