EKSPERIMENTS: atsvaidzinošās ledus kafijas "mājas variants"

© Lifehacks

Tagad, kad aiz loga termometra stabiņš "vārās" un meklējam arvien labākus veidus, kā atsvaidzināties, mūsu mājās par vasaras hitu kļuvusi ledus kafija. Iedvesmojoties no dažādās kafejnīcās redzētā un baudītā, radījām savu versiju.

Sastāvdaļas:

  • proteīna piens;
  • karameļu sīrups;
  • ledus;
  • espresso kafija.

Lifehacks

Process:

Pagatvošana ir gaužām vienkārša. Vispirms krūzē ieliec trīs ledus gabaliņus (ja vēlies aukstāku kafiju, droši vari pievienot vairāk).

Lifehacks

Tad pievieno tējkaroti sīrupa. Mājās parasti izmantojam "Pūres" karameļu sīrupu, taču, protams, ja tīkamāki ir citas garšas sīrupi, ņem talkā tos. Galvenais, lai sīrupa nebūtu pārāk daudz un kafija nekļūtu pārāk salda.

Tad ielej krūzē espresso kafiju. Izmantojam mājās esošo pupiņu kafijas automātu - nostādām to uz stiprāko kafiju un mazāko krūzes daudzumu.

Lifehacks

Beigās pielej krūzi līdz augšai ar proteīna pienu, kas piešķirs kafijai patīkami tumīgu garšu.Parasti izmantojam "Protein Performance" zemeņu pienu, taču arī šeit ir iespējams variēt ar garšām.

Lifehacks

SECINĀJUMI:

  • atvēsinošs, viegli pagatavojams vasaras dzēriens;
  • tas ir proteīniem bagāts.

IETEIKUMI:

  • recepte ļauj brīvi mainīt sastāvdaļas un garšas, tāpēc droši var izmantot gan citu garšu sīrupus, gan proteīna pienus.;
  • izmēģināts arī ar parasto pienu, taču tad rezultāts nav tik "tumīgs".

Eksperiments

Izdzirdot vārdus "biezpiena plācenīši" pirmais, kas noteikti nāk prātā ir saldi, mazi plācenīši, kurus notiesāt ar ievārījumu. Tomēr biezpiena plācenīši var būt ne tikai saldi, bet arī sāļi. Šoreiz izmēģinām pagatavot biezpienu plāceņu sāļo versiju. Vai tie būs tikpat gardi, kā saldie plācenīši?

Svarīgākais