Ekonomika

28.nov 2018
Likvidējamās ''ABLV Bank'' līdzīpašnieks Ernests Bernis pastāstījis vairāk par savām attiecībām ar biznesa partneri Oļegu Fiļu.
27.nov 2018
Starptautiskais banku informācijas apmaiņas tīkls SWIFT, kas nodrošina norēķinus starp dažādu valstu bankām, Latviju ir atzinis par augsta riska valsti. Par to otrdien, 27. novembrī, Saeimas Budžeta komisijas deputātus informēja finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS), ziņo LNT Ziņas.
26.nov 2018
Reālā darba alga Latvijā pērn pieaugusi par 4,8%, kas ir straujākais reālās darba algas kāpums starp Baltijas valstīm, pirmdien paziņoja Starptautiskā Nodarbinātības organizācija (ILO).
26.nov 2018
Likvidējamās ''ABLV Bank'' līdzīpašnieks Ernests Bernis sniedzis savu pirmo interviju, kopš pameta banku.
21.nov 2018
Otrajā novembrī Jūrmalā, Baltic Beach Hotel, notika kārtējais Baltijas foruma (BF) pasākums. Bet pirmajā novembrī BF organizatori (Aleksandrs Vasiļjevs, Igors Jurgens un Jānis Urbanovičs) Rīgas viesnīcā Pullman Riga Old Town (ak, cik latviski nosaukumi tām mūsu viesnīcām un ne tikai tām) tikās ar uzņēmējiem un mediju pārstāvjiem. Diskusijas tēma bija – Eiropeiska Latvija starp Krieviju un Ameriku: konflikta vai kompromisa teritorija?. Es nolēmu no plašās, kolēģes Tatjanas Fastas meistarīgi vadītās diskusijas izņemt vien to, ko teica BF Novērotāju padomes priekšsēdētājs, ekonomists, Mūsdienu attīstības institūta prezidents Igors JURGENS. Šajā, teiksim, sarunā nav tikai mani jautājumi, un turklāt es te pāris reizes citēšu to, ko Jurgena kungs teic BF direktora Aleksandra Vasiļjeva nesen izdotajā grāmatā Dialogi divdesmit gadu garumā. Baltijas forums par laiku, Latviju, Krieviju, pasauli un sevi. Bet no sevis, vērtējot runāto, es varu piebilst: lai kā tas kādam nepatiktu, Latvijas gadījumā es piekrītu BF prezidenta Jāņa Urbanoviča sacītajam: «Ja latvieši un krievi atradīs mijiedarbības formulu, laimes formulu, tad mēs visi būsim lieli vinnētāji.»
21.nov 2018
Latvijas uzņēmēju noskaņojums šoruden ir labākais pēdējo piecu gadu laikā, lielajiem uzņēmumiem sasniedzot pat pirmskrīzes gadu optimismu. Visoptimistiskāk noskaņoti ir informācijas tehnoloģiju (IT) nozares uzņēmumi. Tajā pašā laikā teju visi uzņēmumi saskaras ar darbaspēka problēmām.
15.nov 2018
Latvijā šogad trešajā ceturksnī pamata darbavietā neto darba algu (pēc nodokļu samaksas) līdz 450 eiro mēnesī saņēma 28,9% darba ņēmēju, kas ir par desmit procentpunktiem mazāk nekā 2017.gada attiecīgajā periodā, liecina Centrālās statistikas pārvaldes publiskotā informācija.
13.nov 2018
Šefpavārs Valters Zirdziņš skarbi raksturojis restorānu jomu Latvijā.
13.nov 2018
Centrālā statistikas pārvalde paziņoja, ka 2018. gada oktobrī, salīdzinot ar 2017. gada oktobri, vidējais patēriņa cenu līmenis palielinājās par 3,2%. Inflācija precēm bija 3,3% gadā, bet pakalpojumiem –3,0% gadā. Lai saprastu, cik patiesi šie skaitļi ataino Latvijas ekonomisko realitāti, mēģināsim saprast, kas Latvijā visvairāk ietekmē pakalpojumu cenas.
7.nov 2018
Mazumtirdzniecības apgrozījums Latvijā šā gada septembrī, salīdzinot ar attiecīgo mēnesi pirms gada, palielinājies par 3,5%, kas ir straujāks kāpums nekā Eiropas Savienībā (ES) vidēji, liecina ES statistikas biroja "Eurostat" trešdien publiskotie dati par 24 bloka dalībvalstīm.
29.okt 2018
Latvijas iekšzemes kopprodukts (IKP) šogad trešajā ceturksnī salīdzinājumā ar 2017.gada attiecīgo periodu varētu būt audzis par 3,3-4,1%, prognozēja banku analītiķi.
26.okt 2018
Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" nepilnu divu gadu laikā savākti vairāk nekā 10 000 parakstu par iniciatīvu saīsināt darba dienu līdz 6,4 stundām.
25.okt 2018
Kartupeļu kvalitāte Latvijā šogad ir labāka nekā pērn, teica Kartupeļu audzētāju un pārstrādātāju savienības valdes priekšsēdētāja vietnieks un konditorejas un uzkodu ražotāja "Orkla Confectionery & Snacks Latvija" (zīmols "Ādažu čipsi") meitasuzņēmuma "Latfood Agro" valdes loceklis Ilgvars Krūmiņš.
17.okt 2018
Ņemot vērā jaunākās tendences, kas nosaka valstu konkurētspēju, Pasaules Ekonomikas forums veicis būtiskas izmaiņas ikgadējā “Globālā konkurētspējas indeksa” (GKI) metodoloģijā. Tagad indekss koncentrējas uz ekonomikas produktivitāti veicinošo faktoru analīzi, ņemot vērā jaunākās tendences konkurētspējas specifikā, kas ienāk līdz ar globalizāciju un jaunajām digitālajām tehnoloģijām.
13.okt 2018
Eiro pašreiz ir otrā nozīmīgākā rezervju valūta aiz ASV dolāra, bet tajā pašā laikā eiro starptautiskā loma nav tik liela, kāda tā varētu būt, norādīja Eiropas Komisijas (EK) viceprezidents Valdis Dombrovskis.
9.okt 2018
Starptautiskais Valūtas fonds (SVF) samazinājis Latvijas iekšzemes kopprodukta (IKP) pieauguma prognozes šim un nākamajam gadam.
4.okt 2018
Latvijā plāno atjaunot transportlīdzekļu ar zīmolu RAF ražošanu, ziņo Krievijas laikraksts "Rossijskaja gazeta".
3.okt 2018
Starp Baltijas valstīm un Ziemeļvalstīm pastāv būtiskas dzīves līmeņa atšķirības, taču ar mērķtiecīgu rīcību tās ir iespējams būtiski samazināt, ir pārliecināti SEB bankas ekonomisti Baltijas valstīs, kuri 2. oktobrī tikās Igaunijas pilsētā Vīlandē, lai apspriestu ekonomiskās labklājības Latvijā, Lietuvā un Igaunijā tuvināšanu bagāto Ziemeļvalstu standartiem.
1.okt 2018
Jaunākais "Baltic International Bank Latvijas barometra" pētījums liecina, ka iedzīvotāji uzskata, ka situācija Latvijā kopumā attīstās pareizā virzienā, tomēr tiek norādīts uz vairākām jomām, kur nepieciešami uzlabojumi, tajā skaitā - labākas iespējas darba tirgū.
1.okt 2018
Latvijas IT klasteris sadarbībā ar Fontes, rudens sezonai iesākoties, ir veicis un plašākai sabiedrībai prezentējis informācijas un komunikāciju tehnoloģiju (IKT) nozares atalgojuma un produktivitātes pētījumu, kurš apliecina, ka vislabāk apmaksātie darbinieki Latvijā strādā informācijas tehnoloģiju (IT) un finansu sektorā.