Ekonomika

16.mai 2022
Eiropas Komisijas (EK) jaunākajās ekonomikas prognozēs lēsts, ka Latvijas iekšzemes kopprodukts (IKP) šogad pieaugs par 2%, tādējādi uzrādot straujāko ekonomikas izaugsmi Baltijas valstu vidū.
16.mai 2022
Baltijas valstīm paredzami visvājākie izaugsmes rādītāji, ņemot vērā tirdzniecības sakarus ar Krieviju, informē starptautiskā kredītrisku apdrošinātāja "Coface" pārstāvji.
16.mai 2022
Jaunākā ēnu ekonomikas pētījuma secinājumi liecina, ka Latvijā 2021.gadā ēnu ekonomikas pieaugums esot bijis lēnāks nekā Lietuvā un Igaunijā, šorīt intervijā Latvijas Radio sacīja profesors "SSE Riga" profesors un Ilgtspējīga biznesa centra direktors Arnis Sauka.
12.mai 2022
Tuvākajā nākotnē aptuveni 50% darbinieku pasaulē būs nepieciešama pārkvalifikācija, ceturtdien konferencē "Future of Jobs 2022" sacīja Pasaules Ekonomikas foruma misijas, izglītības, prasmju un mācīšanās vadītājs Tils Leopolds.
12.mai 2022
Ukrainas bēgļu ietekme uz darba tirgu Latvijā būs neliela, ceturtdien konferencē "Future of Jobs 2022" sacīja Latvijas Bankas ekonomists Oļegs Krasnopjorovs.
11.mai 2022
Arī turpmākajos mēnešos gada inflācija turpinās pieaugumu un patēriņa cenu pieauguma bremzēšanos varētu sagaidīt tikai gada otrajā pusē, informē Finanšu ministrija (FM).
10.mai 2022
Gada sākumā Baltijas valstu ekonomikas uzrāda spēcīgu inerci, kas ļaus vieglāk pārvarēt izaicinājumus, tomēr gada otrajā pusē kara un inflācijas ietekmē sagaidāma izteikta izaugsmes palēnināšanās ar iespējamu īslaicīgu lejupslīdi, teikts "SEB bankas" jaunākajā pasaules un Baltijas ekonomikas apskatā "Nordic Outlook".
10.mai 2022
Patēriņa cenas šogad aprīlī salīdzinājumā ar martu Latvijā pieaugušas par 2,2%, bet gada laikā - šogad aprīlī salīdzinājumā ar 2021.gada aprīli - patēriņa cenas palielinājušās par 13%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.
3.mai 2022
Inflācija kļūs par ilgtermiņa parādību, pauž risku apdrošināšanas kompānijas "BTA Baltic Insurance Company" (BTA) valdes priekšsēdētājs Volfgangs Štokmaiers.
28.apr 2022
Gada sākums Latvijas ekonomikai bija veiksmīgs, tomēr turpmāk arvien pieaugs izaicinājumi un nav izslēgta iekšzemes kopprodukta (IKP) samazināšanās atsevišķos ceturkšņos, prognozēja banku analītiķi, komentējot ceturtdien publicētos Latvijas IKP ātrā novērtējuma datus.
28.apr 2022
Kara dēļ Ukrainā Eiropas Savienības valstīs šogad ir jārēķinās ar lielākiem budžeta deficītiem, tādēļ tuvākā mēneša laikā notiks diskusijas par budžeta deficīta griestiem, kuru ievērošana iepriekš tika atcelta pandēmijas dēļ, bet kurus bija plānots atjaunot nākamgad, saka Eiropas Komisijas priekšsēdētājas izpildvietnieks un tirdzniecības komisārs Valdis Dombrovskis (JV).
27.apr 2022
Eiropas Savienībā kara ietekmē ekonomikas izaugsme sabremzēsies, bet neapstāsies, prognozē Eiropas Komisijas priekšsēdētājas izpildvietnieks un tirdzniecības komisārs Valdis Dombrovskis (JV).
26.apr 2022
Krievijas prezidents Vladimirs Putins pirmdien paziņoja, ka valsts ekonomika, kuru skārušas vērienīgas rietumvalstu sankcijas saistībā ar Maskavas īstenoto iebrukumu Ukrainā, stabilizējas.
25.apr 2022
Lai uzlabotu uzņēmumu konkurētspēju un mazinātu darbaspēka nodokļu slogu, pēdējos gados Latvijā ieviesta virkne nodokļu izmaiņu, kas lielākā vai mazākā mērā atsaucas uz katru strādājošo.
25.apr 2022
Šobrīd ir īstais brīdis veidot spēcīgāku Latvijas ekonomiku, pirmdien intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" sacīja Latvijas Bankas prezidents Mārtiņš Kazāks.
22.apr 2022
Krievijas ekonomikas perspektīvas ir pasliktinājušās, un valsts iekšzemes kopproduktam (IKP) šogad gaidāma straujāka lejupslīde par iepriekš prognozēto, ceturtdien paziņoja Krievijas centrālā banka.
21.apr 2022
Pagājušajā gadā, rēķinot atbilstoši Eiropas kontu sistēmas (EKS 2010) metodoloģijai, Latvijas valsts budžetā bija deficīts 2,416 miljardi eiro jeb 7,3% apmērā no iekšzemes kopprodukta (IKP), liecina Centrālās statistikas pārvaldes publicētie jaunākie dati par valsts budžeta deficīta un valsts parāda notifikācijas rezultātiem.
19.apr 2022
Pasaules Banka (PB) būtiski samazinājusi pasaules ekonomikas izaugsmes prognozi šim gadam, šādu lēmumu skaidrojot ar Krievijas iebrukumu Ukrainā.
8.apr 2022
Turpmākajos mēnešos gaidāms inflācijas kāpums, un vasaras sākumā inflācija varētu pietuvoties 15%, tāpat nav izslēgta arī ekonomikas recesija, prognozēja banku analītiķi.
8.apr 2022
Pašreizējos ārkārtas apstākļos valdībai vajadzētu izskatīt iespējas uz laiku samazināt pievienotās vērtības nodokli (PVN) pirmās nepieciešamības precēm un energoresursiem, šādu viedokli TV3 pauda Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) jaunais prezidents Andris Bite.