Daudzi vecāki labi zina, cik izaicinoši var būt pierunāt bērnu nogaršot jaunu ēdienu un ieturēt pilnvērtīgu, uzturvielām bagātu maltīti. Bērni biežāk izvēlas makaronus un cīsiņus, iepretī daudz vērtīgākajiem dārzeņiem vai jūras produktiem.
Vidēji Latvijas iedzīvotājiem ziemā ir D vitamīna deficīts, savukārt vasarā tas ir pietiekamā līmenī, taču speciālisti norāda, ka to nepieciešams uzturēt optimālā līmenī visa gada garumā, jo īpaši Covid-19 vīrusa straujās izplatības laikā.
99% Latvijas iedzīvotāju atzīst, ka D vitamīnam ir neatsverama loma cilvēka veselības nodrošināšanā un tas atbild par nozīmīgu funkciju pildīšanu mūsu organismā.
vismazāk iecienīti bērnu vidū ir zivju ēdieni un dārzeņi, un tas nereti rada vecākiem izaicinājumu iekļaut šīs ēdienu grupas atvašu ēdienkartē, lai nodrošinātu daudzveidīgu un veselīgu uzturu.
Ikdienā galvenokārt rūpes par bērna uzturu uzņemas vecāki, tomēr svarīgi veselīgu un pilnvērtīgu ēdienu nodrošināt arī atrodoties ārpus mājām. Tieši šo kā savu lielāko izaicinājumu bērnu uztura veidošanā uzsver bērnu vecāki.