Straujiem soļiem tuvojas Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas diena jeb kā tautā mēdz saukt „Baltā galdauta svētki”. Lai svētkus padarītu īpašus, izveido skaistus galda vai sienas dekorus, tematiskos baltos un karmīnsarkanos toņos. Tas būs pavisam vienkārši un ātri!
Svinot 1990. gada 4. maiju, kad Latvijas PSR Augstākā padome pieņēma deklarāciju „Par Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu” - lēmumu, kas atjaunoja Latvijas suverenitāti, cilvēki tiek aicināti to godāt kā Baltā galdauta svētkus, kas ir veids kā svinēt Latvijas otro dzimšanas dienu.
Vēlieties savu svinību galdu padarīt īpašāku, piešķirt tam "odziņu"? Izveidojiet šo vienkāršo, bet ļoti glīto svečturi! Tā izveide prasīs vien pāris sekundes! Un Jāņos priežu zariņu vietā var izmantot, piemēram, ozollapas.
Skaisti noformēts galds svinību laikā ir teju tikpat svarīgs, kā gards ēdiens! Gatavojoties svinību mielastam, pārsteidziet savus viesus, izveidojiet elegantu salvešu dekoru!
Protams, vecmāmiņas servīzi vislabāk izmantot tās paredzētajam mērķim, taču, ja tā krāj tikai putekļus plauktā, ir vērts padomāt par citiem veidiem, kā to izmantot. Piemēram, dekoram.
Šī ideja noderēs gan svētkos, gan ikdienā, ja vēlaties izkrāšņot savu galdu. Kompozīcijas pagatavošana ir ļoti vienkārša. Tā aizņems vien pāris minūtes!
Šāds svečturis skaisti izskatīsies uz jūsu valsts svētku galda. Tā pagatavošanai nepieciešamas vien pāris sastāvdaļas. Ātri, skaisti un vienkārši. Izmēģiniet!
Novembris latviešiem ir īpašs mēnesis un, pateicoties valsts svētkiem, tas iekrāsojas sarkanbaltsarkanos toņos. Šis dekors noderēs ne tikai novembrī, bet tam var ļaut priecēt acis arī Ziemassvētku laikā.
Godinot Latvijas valsts neatkarības atjaunošanu, kad tradicionāli atzīmējam baltā galdauta svētkus, šefpavāre Inga Kalniņa sadarbībā ar “Kronenbourg” bezalkoholisko alu piedāvā trīs receptes, ar kurām iepriecināt sevi, radot svētku sajūtu mājās! Klāsim baltos galdautus un galdā liksim ko svaigu, palutinot savas garšas kārpiņas – bezalkoholiskajā alū vārītas mīdijas, saldajā rīsu pudiņu ar citronu un karameli, savukārt našķošanās brīžiem – Bretaņas sviesta cepumus ar citronu krēmu.