Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Kādas kļūdas Zaržeckis pieļāvis, audzinot dēlus

© Oksana Džadana/F64 Photo Agency

Latvijā pazīstamais plastikas ķirurgs Jānis Zaržeckis uz grupas «The Chocolates» videoklipa prezentāciju ieradās ar vidējo dēlu Frici un dzīvesbiedri, mākslinieci Indru Sproģi.

«Fricis (24) arī ir saistīts ar medicīnu, bet jaunākais dēls Filips (18) ar video. Taču arī Fricim vaļasprieks ir filmēšana. Abi brāļi piedalījās grupas «The Chocolates» videoklipa veidošanā. Fricis filmēja ar dronu, bet Filips ar kameru. Viņš arī montēja šo video. Tāpēc jau mēs atnācām uz šā videoklipa prezentāciju, lai novērtētu dēlu veikumu. Filipam ir talants uz video montāžu, un viņam labi padodas. Domāju, ka šis talants Filipam ir mantots no Indras. Šobrīd Filips ir Amerikā. Vienu semestri viņš studē Kalifornijas koledžā audiovizuālo mākslu. Jaunnedēļ aizbrauksim ciemos, apskatīties, kā viņam tur klājas.

Vidējais dēls Fricis vairāk pievērsies medicīnai. Viņš jau ir sestā kursa students. Tad jau redzēs, ko darīs tālāk. Var teikt, ka medicīna ir ģimenes lieta. Medicīnā jau arī ir kaut kas no mākslas.

Savulaik mana kā tēva lielākā kļūda, ka pārāk daudz dēliem teicu priekšā. Gudrāk ir neko neteikt un ļaut viņiem pašiem atklāt pasauli. Tad tas notiek organiskāk, dabiskāk. Jāļauj bērniem pieļaut savas kļūdas un no tām mācīties. Manas pieļautās kļūdas viņiem neder.

Vecākajam dēlam Jānim ir pavisam daudz gadu, un viņš jau sen ir savā dzīvē. Bērni ir izauguši, un nu es varu vairāk laika veltīt sev. Man patīk izmēģināt jaunas lietas. Piemēram, 50 gadu vecumā sāku mācīties spēlēt klavieres un turpinu joprojām. Man tas sagādā lielu prieku,» sarunā ar »Vakara Ziņām« pastāsta Jānis Zaržeckis.