Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

Būsi pārsteigts, ko tirgo Dailes teātra kasē

© Dmitrijs SUĻŽICS, F64 Photo Agency

Divos dažādos tilpumos Dailes teātra kasē varēs iegādāties medu, ko ievākušas bites, kas dzīvo uz teātra jumta, aģentūru LETA informēja teātra pārstāve Agnese Vārpiņa.

Viņa norāda, ka Dailes teātrī aizvadīta starptautiskā bišu diena. Teātra sezona pamazām tuvojas noslēgumam, bet Dailes bitēm jaunā sezona ir sākusies.

Uz teātra 11.stāva jumta tika apraudzītas teātra bišu saimes, kas jau trešo sezonu mīt Dailes īpašajos stropos - Skaidrībā, Vienkāršībā un Kaislībā. Vārpiņa norāda, ka "skaidrība, vienkāršība, kaislība" - šādi skan arī Dailes teātra dibinātāja Eduarda Smiļģa moto.

Vārpiņa atzīmē, ka Dailes teātra bišu medus ir atradis ceļu pie skatītājiem, jo turpmāk to varēs iegādāties teātra kasē kā suvenīru, lai saldinātu teātra apmeklējumu. Arī uz medus burciņām būs norādīts, no kura stropa medus ir ievākts.

Teātra pārstāve norāda, ka urbānā biškopība kļūst arvien populārāka daudzās pasaules lielajās pilsētās. Rīga ir viena no viszaļākajām pilsētām Eiropā, tāpēc Dailes teātris šādi pilsētā ienes vēl vairāk dabas un vienlaicīgi iepriecinās savus skatītājus ar bišu sarūpētajiem produktiem.