Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS: Aktieris Bezmers atklāj, kas viņu vieno ar šarmanto Agnesi Zeltiņu

Aktieris atklāj, kas viņu vieno ar šarmanto Agnesi Zeltiņu, kurai tik ļoti piestāv liktenīgās sievietes tēls. © Ingrīda Punka

17. septembrī kinoteātrī «Splendid Palace» notika Latvijas un pasaules kino vēstures galerijas – izstādes atklāšana, kurā varēja sastapt arī tautā iemīļotos aktierus Māri Bezmeru un Agnesi Zeltiņu. Interesanti, ka uz lielās afišas bija rakstīts Mēris Bezmers, nevis, kā būtu pareizi, – Māris. Aktieris sarunā ar »Vakara Ziņām« atklāj, ko domā par šādu pareizrakstības kļūdu.

«Runājot par kļūdu afišā, kur rakstīts nevis Māris, bet Mēris Bezmers, es pat sākotnēji steigā nepamanīju. Droši vien labi, ka nepamanīju. Nekādus skandālus es netaisītu. Domāju, ka tas nav speciāli. Droši vien tā ir vienkārša neuzmanības drukas kļūda. Protams, stulbi, ka tā sanācis, bet mani tas neuztrauc. Nav jau pasē šī kļūda,» aizdomājas aktieris.

«Kinoteātris «Splendid Palace» bija pieaicinājis mani kā ekspertu filmai «Mis Saulstariņš». Dalījos ar savu viedokli kā aktieris un režisors, runājot tieši par komēdijas žanru. Man pagaidām vienīgā studentu filma, ko esmu uzņēmis, ir «Debesu ciemiņš». Aktrise Agnese Zeltiņa manās filmās pagaidām nav filmējusies, bet abi esam filmējušies pirms vairākiem gadiem seriālā «Viņas melo labāk». Grūti pateikt vai toreiz pat satikāmies filmēšanas laukumā,» par savu profesionālo darbību teic aktieris.

Māris Bezmers gatavojas savam lielajam debijas kino kā režisors: «Katrā gadījumā ir mērķis. Kopā ar dramaturgu rakstām scenāriju, ja šogad tas būs gatavs, tad nākamgad plānojam filmēt. Filma būs komēdijas žanrā, jo tas ir mans stils, es to jūtu un saprotu.

Šobrīd kā režisors strādāju pie izrādes, kas ir situāciju komēdija «Meklēju īsto», kuras pirmizrāde 24. oktobrī būs teātra klubā «Austrumu robeža». Tā būs četru aktieru komēdija, kurā esmu ne tikai režisors, bet spēlēju kopā ar aktieriem Sarmīti Rubuli, Kristianu Kareļinu un Aiju Dzērvi. Un otrs lielais pasākums ir koncertuzvedums «Laika vārti», kas notiks 10. novembrī «Arēnā Rīga», kurā tiek apspēlēta Latvijas varoņu tēma un spēka dziesmas. Tas ir liels un nopietns izaicinājums. Latiņa ir augstu uzlikta, tagad ir jālec tik pāri. Mums ir laba komanda. Uzstāsies Mārtiņš Brauns, Daumants Kalniņš, «Skyforger», «Pērkons», Zigfrīds Muktupāvels, Aija Vītoliņa, Anmary, dejotāji un kori. Nopietns un grandiozs pasākums.»