Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Zeltiņa spēlēs Katrīnu I

© Aigars Eglīte

Režisore un Ziemeru muižas īpašniece un saimniece Dita Balčus pievērsusies sen lolotam projektam – muižas teātrim. Viņas vadībā top jauniestudējums par Katrīnu I, kuras loma uzticēta aktrisei Agnesei Zeltiņai.

Ideja par muižas teātri un izrādi par Krievijas pirmo ķeizarieni, bijušo vidzemnieci Katrīnu I režisorei dzima vēl pirms pandēmijas. Protams, pandēmija tā tapšanā ir ieviesusi savas korekcijas, bet joprojām tiek plānots atklāt viņas iecerēto muižas teātri un spēlēt šo izrādi arī citās Latvijas muižās un pilīs.

Krāšņie kostīmi, kas precīzi atbilst vēsturiskajiem paraugiem, jau ir gatavi, tos veidojusi kostīmu māksliniece Ināra Gauja. Pirmie mēģinājumi jau notikuši, un plašāku sabiedrību par topošo jauniestudējumu Dita Balčus informējusi savā «Facebook» kontā, publiskojot fotogrāfijas, kas atklāj, ka jauniestudējumā līdzās Agneses Zeltiņas atveidotajai Katrīnai I piedalīsies arī viņas meitas - aktrise Egija Silāre un populārā mūziķe Elizabete Balčus. Tas būs kameriestudējums, kurā piedalīsies arī mūziķi un dejotāji, kas palīdzēs veidot tā laika atmosfēru un ieskatu galma dzīvē.