Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Kleins Liepājas privātmāju būvēja desmit gadu

© F64 Photo Agency

Vasara ir ne tikai atvaļinājumu laiks, bet arī viens no aktīvākajiem būvniecības periodiem. Savās privātmājās rosās arī sabiedrībā populāri vīrieši, kuri pēc radošā darba nododas fiziskām aktivitātēm.

«Šogad beidzot otro nedēļu esmu pelnītā atvaļinājumā, kura laikā eju uz jūru, daudz peldos un vizinos ar divriteni. Man ļoti patīk atpūta pie dabas un jūras. Tāpat šovasar beidzot būšu izremontējis savu Liepājas māju. Ir palicis vēl mazliet, tikai jānokrāso sienas un vienā telpā jāizliek flīzes. Māju cēlu no pašiem pamatiem. Vispirms vajadzēja dabūt visas vajadzīgās atļaujas, tad pievadīt komunikācijas. Un tikai tad lējām pamatus un darījām visu pārējo. Ir pagājis pietiekami ilgs periods, jo māju būvēju desmit gadu. Beidzot esmu to uzbūvējis. Jā, kāds uzceļ ātrāk, cits lēnāk, bet māju ir vērts celt. Māja ir forša un mierīga vieta, kur vienmēr gribas atgriezties. Jā, var biedēt, ka, ceļot māju, ir jāiegulda liels darbs un nepieciešami daudz materiālu. Protams, arī nervi čupā! Taču, kad māja ir gatava, ir brīdis, kad beidzot vari par to vairs nedomāt un vienkārši baudīt,» ar lielo notikumu dalās ģitārists Tomass Kleins.

Ančevskis restaurē lauku māju Vecumniekos

«Vecumniekos man ir lauku īpašums, ko esmu diezgan sen iegādājies, kas man reizē ir gan atpūtas stūrītis, gan vieta, kur relaksēties, gan arī darba nometne. Tā ir veca lauku māja, kur vairāk notiek restaurēšanas darbi. Jāteic, ka diezgan dārgs pasākums. Tad arī lēnu garu pēc finansiālām iespējām šis īpašums tiek celts.

Kad sasniegšu pensijas vecumu, te man būs stūrītis mierīgām vecumdienām. Šī ir vieta, kur varu šaurā cilvēku lokā ugunskurā cept kartupeļus un ieklausīties dabā. Paskatoties uz sevi un maniem skatuves kolēģiem, kas ir manā vecumā, vairāk cenšamies atvilkt elpu ārpus Rīgas. Ir viens posms, kad visiem jauniešiem no laukiem gribas uz Rīgu. Pēc kāda laiciņa ir otrādi. Mums, kuriem diendienā ir saskarsme ar lielu cilvēku skaitu, gribas atjaunoties šaurā cilvēku lokā. Iespējams, ka cilvēkiem, kas diendienā strādā birojā, ir citādi, un viņi sestdien un svētdien ir gatavi ballēties.

Šajā vasarā man ir paredzēta neliela atpūta, koncerti, kā arī turpināšu spēlēt Rūdolfa Blaumaņa komēdijā «No saldenās pudeles». No dažādiem korporatīviem pasākumiem esmu atteicies, jo mazliet jāpadomā arī par veselību. Iespējams, īstenošu kādu fikso ideju kopā ar draugiem,» stāsta Latvijas Nacionālā teātra aktieris Ainārs Ančevskis.