Smiltēns komentē, kam jānotiek, lai tiktu piešķirta brīvdiena par godu basketbola izlasei

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Pēc Latvijas hokejistu izcīnītajām bronzas medaļām Pasaules čempionātā 28. maijā, svētdienā, Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns (AS) kopā ar Saeimu pēc ilgām apspriedēm nolēma nākamo darba dienu (pirmdienu) pasludināt par brīvdienu. Pēkšņais lēmums tika gan slavēts, gan pelts. Saimas priekšsēdētājs komentē, kādā gadījumā Latvijā varētu tikt izsludināta brīvdiena, pateicoties basketbola izlasei.

Latvijas Televīzijas raidījumā "Šodienas jautājums" Smiltēns (AS) komentēja, kādus rezultātus būtu nepieciešams sasniegt Latvijas basketbola izlasei, lai valstī tiktu izsludināta brīvdiena.

Smiltēns (AS) norāda, ka lēmums par brīvdienas piešķiršanu varētu tikt apspriests, ja Latvijas izlase izcīnītu godalgas.

Saeimas priešsēdētājs arī pauda, ka lēmumu par brīvdienas piešķiršanu nepieņem viņš viens pats. Šo ideju nepieciešams akceptēt gan visām Saeimas frakcijām, Valsts prezidenta, Ministru prezidentam.

Jau vēstījām, ka pēc grandiozās uzvaras pār Brazīliju, Latvijas basketbola izlase nopelnīja vietu Pasaules kausa finālturnīra ceturtdaļfinālā. Šodien Latvijas spēkos mērosies ar Vācijas izlasi. Spēles sākums plkst. 11:45.

Latvijai izcīnot uzvaru un vēlāk Kanādai pārspējot Slovēniju, latvieši nodrošinās vietu nākamā gada Parīzes olimpisko spēļu turnīrā. Uzvaras gadījumā piektdien pusfinālā būs jātiekas ar ASV, bet, piedzīvojot zaudējumu, jau ceturtdien būs pusfināls par 5.-8.vietu pret Itāliju.

Latvijā

Biedrība "Zemnieku saeima" informē, ka Latvijā sākusies aveņu sezona un vietējās avenes jau pieejamas veikalos. Kā apliecina ogu audzētāji, uz lauka audzēto aveņu raža šogad būs mazāka, ņemot vērā ziemas kailsalā un pavasara salnās avenājiem nodarītos bojājumus.