Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Pasaules visgaumīgākās un visstilīgākās pirmās lēdijas

© F64 Photo Agency

29. maijā Saeima Latvijas Valsts prezidenta amatā ievēlēja Eiropas Savienības tiesas tiesnesi Egilu Levitu, kurš amatā stāsies 8. jūlijā, Saeimas sēdē dodot svinīgo solījumu. Egila Levita kundze ir ārste – ginekoloģe Andra Levita, kuru ģimenē ir divi pieauguši bērni – meita Indra un dēls Linards. Jaunā prezidenta kundzei būs jāsāk pildīt pirmās lēdijas pienākumi, kuros ietilpst uzturēt diplomātiskās attiecības ar citu valsts vadītāju sievām un ģimenēm, oficiālajās vizītēs bieži tiek rīkotas tā sauktās sieviešu programmas, kas paredzētas valsts pirmajām lēdijām.

Katra pirmo lēdiju parādīšanās sabiedrībā tiek ļoti vērtēta, tāpēc ikdienā un darbā viņām ir jāizskatās nevainojami, jo prezidentu kundzes ir piemērs elegancei, sievišķībai un viņām galu galā ir jāreprezentē valsts, jāģērbjas atbilstoši statusam un izvēlētajai vizītei vai pasākumam.

Pasaules stila un etiķetes eksperti ir izveidojuši stilīgāk ģērbto pirmo lēdiju sarakstu, kuru piedāvājam arī mūsu brīvdienu žurnāla »Vakara Ziņas« lasītājiem.

Scanpix

Melānija Trampa

Donalda Trampa sievai Melānijai modes pasaule nav sveša. Jau 16 gadu vecumā viņa strādāja par modeli, un šobrīd prezidenta kundzei pieder sava rokaspulksteņu un juvelierizstrādājumu līnija.

Melānijas Trampas garderobē ir ļoti daudz kleitu ar dziļiem kakla izgriezumiem, mežģīnēm un volāniem. Reizēm viņa sabiedrībā ir redzama garās biksēs, kas prezidenta sievai ļoti piestāv un izskatās perfekti.

Scanpix

Keita Midltone

Kembridžas hercogieni Keitu Midltoni oficiāli nevar saukt par pirmo lēdiju, taču briti ļoti mīl un seko līdzi visām viņas gaitām, un uztver kā savas valsts pirmo lēdiju. Keita ir kļuvusi par stila ikonu visiem, kuri vēlas izskatīties izsmalcināti un ieturēti, kā īstai lēdijai pienākas. Hercogienes tērpi ir aristokrātiski eleganti un veidoti klasiskā stilā. Viņu nekad publiski neredzēsiet atklātā mini vai caurspīdīgā kleitā. Keita Midltone pārsvarā izvēlās «J. Crew», «Alexander McQueen» un «Marchesa» zīmolu apģērbus.

Reuters/Scanpix

Asma al Asada

Sīrijas žurnālisti - prezidenta Bašara al Asada sievu - Asmu al Asadu dēvē par Tuksneša rozi, viņa ir pirmā lēdija, kas saņēmusi šādu epitetu par savu dabisko skaistumu. Asma al Asada, neskatoties uz notikumiem valstī, saglabā iekšējo spēku un ārējo spožumu, kas atspoguļojas viņas burvīgajā smaidā un elegantajos tērpos.

Pirmā lēdija ikdienā tērpjas tumšās kleitās, bikškostīmos no «Marchesa» un «Ralph Lauren» zīmolu kolekcijām. Ikdienā viņa izvēlas ērtus kostīmus un šalles. Sīrijas pirmā lēdija ir musulmaniete, bet nenēsā hidžabu. Taču viņas mīlestība pret musulmaņu kultūru un tradīcijām iezīmējas aksesuāros - lielās aprocēs un auskaros ar austrumu siluetiem.

Scanpix

Ranja al Abdulla

Jordānijas karalienei Ranjai al Abdullai jau sen piedēvēts slepens tituls «Stilīgākā planētas valdniece». Karaliene prasmīgi spēj apvienot tērpos neparasto austrumniecisko izskatu ar Eiropas stilu. Lielākā daļa viņas apģērbu ir ieturēti klasiskā stilā - dažādas mini un maksi kleitas, kā arī ofisa stila kostīmi. Var šķist, ka viņas tērpi ir vienveidīgi, taču, aplūkojot tos tuvāk, var redzēt, ka katrs tērps ir pārdomāts līdz vissmalkākajai detaļai un rūpīgi izvēlēta pareizā krāsa. Tāpat arī Ranjai vienmēr ir ideāla frizūra, kas perfekti atbilst koptēlam.

Scanpix

Džuliana Avada

Argentīnas prezidenta Maurisio Makri kundze Džuliana Avada ir viena no skaistākajām sievietēm Latīņamerikā. Argentīnas pirmās lēdijas Džulianas Avadas stils ir nedaudz konservatīvs, mierīgs un ieturēts. Starp viņas tērpiem var atrast visu, kas izskatu veido romantisku un sievišķīgu: kuplas kleitas, mežģīņu detaļas, volāni un dažādas kruzuļu apdares. Ikdienā Avadas kundze dod priekšroku vienkāršiem un ērtiem apģērbiem - nodilušiem džinsiem, džemperiem un kardiganiem.

Reuters/Scanpix

Šeiha Moza

Kataras emīra sieva Šeiha Moza tiek uzskatīta par vienu no elegantākajām un stilīgākajām Austrumu sievietēm, kura vienmēr atbalsta savu vīru, viņu tādēļ uzskata pat par vīra «pelēko kardinālu». Pirmā lēdija atteicās no hidžaba, aizstājot to ar elegantiem un dārgiem tērpiem, vienmēr pieskaņojot tiem tradicionālo galvassegu - turbānu. Pirmā lēdija tērpjas garās kleitās no smagiem audumiem, kļošenēs vai vienkrāsainos kombinezonos.

Šeiha Moza ir atzīta par vienu no pasaules skaistākajām un gaumīgāk ģērbtajām pirmajām lēdijām.

Scanpix

Spānijas karaliene Letīcija

Spānijas karaļa Felipes VI kundze Letīcija aktīvi seko līdzi jaunākajām modes tendencēm un veiksmīgi izvēlas sev atbilstošus tērpus. Letīcijas figūra ļauj perfekti izskatīties jebkurā apģērbā, kurā viņa redzama dažādos saviesīgos un valstiskos notikumos. Pirmās lēdijas garderobē atrodamie tērpi ir ne tikai domāti pasākumiem, kur ir jāievēro stingra etiķete, bet arī svārki, kas ir īsāki par pieļaujamiem, ko nebūtu jānēsā karaļa sievai. Letīcija parasti izvēlas romantiskas kleitas, žaketes un nebaidās no spilgtiem krāsu toņiem savā garderobē.