Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS: Bondars sācis saņemt lielāku algu, bet parāds joprojām jāatmaksā

© F64 Photo Agency

Rīgas apgabaltiesas otrās instances tiesas lēmums paredz turpināt 15 miljonu parāda piedzīšanas procesu no politiķa Mārtiņa Bondara un Latvijas Krājbankas bijušajiem valdes locekļiem. Sarunā ar »Vakara Ziņām« Bondars atklāj, ka ir nepatīkami pārsteigts par šādu spriedumu.

«Ir ļoti nepatīkami! Protams, ka turpināsim tiesāties, jo šajā spriedumā ir ierakstīts absurds. Vienkārši absurda motivācija. Pilnīgi tiek leģitimizēti likvidatori. Likvidatoram ir iedota zaļā gaisma darīt jebko ar īpašumu, kas nonāk viņa rīcībā. Ne par velti tāda rinda stāv uz likvidācijas procesiem. Un neviens vārds par to, ko es būtu nepareizi izdarījis, bet liek man maksāt. Acīmredzot šis spriedums vēl vienu reizi apliecina, ka norisinās kārtējais politiskais process, kas ilgst jau četrus gadus. Manas algas ierobežojums ir, sākot no 2017. gada septembra, līdz 2019. gada maijam. Sākotnēji tā bija minimālā alga, ko saņēmu. Šobrīd atalgojums ir palielināts par trešdaļu, tādēļ saņemu aptuveni zem diviem tūkstošiem. Es turpināšu cīnīties. Ko jūs varat izdarīt, ka valstī pastāv balto apkaklīšu organizētā noziedzniecība? Neko. Jebkurš valsts iedzīvotājs var būt pakļauts jebkādiem procesiem. Neviens nav pasargāts. Tiesiskums ir uz liela jautājuma,» situāciju komentē Mārtiņš Bondars.

Gatavs cīnīties gadiem ilgi

Taujājam Bondaram, vai viņš turpinātu cīnīties arī tad, ja tiesa ilgtu vēl desmit gadu, ņemot vērā, ka jau esošais process risinās diezgan ilgu laika periodu. «Vai man ir kāda izvēle? Nav. Mēs cīnīsimies, līdz nonāksim pie kaut kāda risinājuma. Nav nekāda pamata padoties, jo es neesmu izdarījis neko nepareizu. Pat tiesa nespēj pateikt, ko es esmu nepareizi izdarījis. Vienkārši, ka īpašums ir pārdots par zemāku cenu. Tāpēc starpība ir jāmaksā man,» tā politiķis.