Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS: "Latvijas radio 2" ētera balss Ivonna zaudējusi 100 kg liekā svara

© Foto: Ivonnas Markelovas privātais arhīvs

«Ir gadījumi, kad mani nepazīst. Tad nākas pašai iet klāt un no jauna ar sevi iepazīstināt!» teic «Latvijas radio 2» programmu vadītāja Ivonna Markelova (39), kuras samtaino balsi pazīst ikviens šīs radiostacijas klausītājs. Ivonna paveikusi gluži vai brīnumu – trīs gados atbrīvojusies no 100 kilogramiem svara!

Apaļīgums jau kopš bērnības

Vēl pirms trim gadiem Ivonna svēra 172 kilogramus... Bet viss sākās jau bērnībā. «Kopš sevi atceros, vienmēr esmu bijusi apaļīga. Tomēr, par laimi, nekad neesmu jutusies slikti. Man vienmēr apkārt bijis daudz draugu, un neviens nekad nav mani apsaukājis vai izsmējis. Sākumskolas laikā apmeklēju mākslas vingrošanas pulciņu, lai gan neatbildu standartiem. Man bija kolosāla trenere, kura mani iedrošināja, sūtīja arī uz sacensībām, reiz pat ieguvu godalgoto 2. vietu,» atceras Ivonna, piebilzdama, ka savulaik gan nav pieņemta tautas deju pulciņā, jo nav tur iederējusies.

Pirmie kompleksi parādījušies laikā, kad Ivonna jau sevi apzinājusies kā jaunu meiteni.

«Pirmās ballītes, puišu uzmanība, lai gan par to sūdzēties nevarēju,» smej Ivonna. Pamatskolas 8. klasē viņa sākusi ieturēt pirmās diētas un reizēm pat badojusies, lai tikai izskatītos kā citas meitenes. «Es praktiski neko neēdu, strauji zaudēju svaru, līdz tas stabili turējās 59 kilogrami. Kā tagad atceros - man tas likās daudz. Tajā laikā pirmo reizi iestājos «svara vērotājos» (pēc tam to darīju vēl reizes četras). Tā es mocījos līdz studiju laikiem. Palaidos. Līdz mans svars stabili nostājās 85 kilogrami. Bet es nepārdzīvoju. Apzinājos sevi kā jaunu, interesantu un pievilcīgu sievieti. Es mācēju nest tos savus 85 kilogramus.»

Foto: Ivonnas Markelovas privātais arhīvs

Ārstu spriedums - neauglība

Kad Ivonna sākusi dzīvot pieaugušas sievietes dzīvi, svars sācis strauji pieaugt, sākušās pirmās veselības problēmas. «Tad saņēmu diagnozi - policistisko olnīcu sindroms, kam sekas ir liekais svars un neauglība... Studiju gados ieciklējos tikai uz vārdiem LIEKAIS SVARS. Un tad sākās cīņa ar to. Diētas, «svara vērotāji», adatu terapija, lietoju tievēšanas kapsulas «Lida». Rezultāts bija - svaru spēju atkal dabūt zem 100 kilogramu atzīmes, bet tiklīdz sevi neierobežoju, svars straujiem soļiem atgriezās.»

Pilnu interviju lasiet žurnālā "Vakara ziņas", www.vz.lv