Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

Tūristu iespaidi par Rīgu esot labāki, nekā sākotnēji cerēts

© Dmitrijs Suļžics /MN

Vairāk nekā pusei tūristu iespaidi par ceļojumu uz Rīgu esot labāki, nekā viņi cerējuši, informēja Rīgas investīciju un tūrisma aģentūras Mārketinga nodaļas vadītāja Rita Pētersone.

51% aptaujāto tūristu norāda, ka viņu iespaidi par ceļojumu uz Rīgu ir labāki, nekā tika cerēts. Savukārt 47% pētījuma dalībnieku atzīst, ka ceļojuma iespaidi atbilst cerētajam - tas nozīmējot, ka kopumā 98% aptaujāto pilsētas viesu skatījumā plānotais ceļojums ir attaisnojis vai pat pārsniedzis uz to liktās cerības.

Pētījuma rezultāti apliecinot, ka pilsētas autentiskais kultūras mantojums, ērtā sasniedzamība, kā arī pievilcīgais tēls ir nozīmīgi faktori, kas piesaista Rīgas viesus. Veiktajā pētījumā šos faktorus kā kopumā svarīgus vērtēja 80% dalībnieku.

Rīgas investīciju un tūrisma aģentūras direktors Fredis Bikovs uzskata, ka Rīga kā tūrisma galamērķis saviem viesiem piedāvā plašu atpūtas un izklaides iespēju klāstu. Viņaprāt, nozīmīgi, ka pētījuma dalībnieku vairākums - teju 60% - veido to tūristu grupu, kuri gatavi Rīgu rekomendēt kā pievilcīgu ceļojuma galamērķi.

Viņš prognozēja, ka interese par Rīgu Eiropas kontekstā pieaugs.

Balstoties uz pētījumu, 78% tūristu Rīgā ieradušies pavadīt atvaļinājumu, kas ilgāks par četrām dienām, vai devušies nedēļas nogales ceļojumā. No pētījuma dalībniekiem 7% norāda, ka Rīgā ieradušies, lai apciemotu draugus un radiniekus, savukārt, 4% tūristu Rīgu apmeklē komandējuma ietvaros.

30% ceļotāju izvēlas Rīgu apmeklēt kā daļu no lielāka ceļojuma pa Latviju, turpretim galvaspilsētu kā savu vienīgo galamērķi ir izvēlējušies 32% aptaujāto.

Teju 80% no aptaujātajiem tūristiem ir apmierināti ar piedāvātajām aktivitātēm pilsētā - visaugstāk novērtētas nozīmīgu vietu apskate Rīgā, ekskursijas ārpus pilsētas, operas, koncertu vai citu kultūras aktivitāšu apmeklējumi, kā arī muzeju apmeklējumi. Savukārt topa līdera pozīciju nemainīgi saglabā Vecrīga, kuru kā interesantāko tūrisma apskates objektu ir novērtējuši 35% aptaujāto pilsētas viesu.