Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS: Martinsonei kā jau īstai lauvai patīk greznas dāvanas

© Ingrīda Punka

Aktrise Mirdza Martinsone 16. augustā svinēs 67. dzimšanas dienu. Interesanti, ka šis laiks arī astroloģijā ir ļoti īpašs, jo daudzie Mēness aptumsumi raisa lielākas pārdomas.

«Tagad ir tas skaistais aptumsumu laiks, kad cilvēks vairāk iegrimst sevī, tādās pārdomās un atmiņās. Šis ir tiešām karmisks laiks, kad pārdomā, ko savā dzīvē esi izdarījis un ko varbūt varēji, bet neīstenoji. Man dzimšanas diena ir tieši šajā periodā, tātad man daudz kas jāpārdomā. Tas ir skaisti. Man patīk tas teiciens, nevis raudāt par to, kā nav, bet priecāties par to, kas tev ir. Tas gan ir diezgan grūti.

Principā man vairs nekārojas pēc skaļuma un būšanas cilvēkos. Tikai gribas, lai apkārt ir paši tuvākie un mīļākie.

Kad dzīvoju privātmājā, svinēju dārza svētkos dzimšanas dienu triju dienu garumā. Vienā dienā nāca radi, otrā draugi, bet trešajā ceļojumu biedri. Pēc tā visa bija tāds nogurums. Tagad dzīvoju citur un savā dzimšanas dienā vairāk atceros mammu un papu, pašķirstu kādu albumu un paskatos savas bērnības bildes, kā arī savu bērnu bildes. Klusāk un mierīgāk, bez rasolu griešanas naktī, lai varētu cienāt ciemiņus.

Manu jubileju daudzi atceras. Gandrīz katru gadu saņemu īsziņas ar skaistiem novēlējumiem, tikai skaitlis mainās. Man kā jau īstai lauvai patīk greznas dāvanas, kurām nav jābūt šausmīgi dārgām, bet drīzāk ar labu izdomu. Tā man ir zvaigznēs ierakstīts, un es tam ļaujos. Bet lauvai raksturīgais valdonīgums, man vairāk bija jaunībā, kad vairāk pastāvēju uz savu un gribējās, lai ir tā, kā vēlos un ne citādāk. Šobrīd lauva ir manī pierimusi. Protams, ka lauvai nepatīk, ja viņu rausta aiz ūsām un astes, tad viņa var arī ierēkties ļoti spēcīgi,» stāsta leģendārā aktrise, kas vizuāli ir spilgta un pamanāma, tādēļ daudzie fani viņu atpazīst vēl šobaltdien arī ārpus Latvijas robežām.

Sveicam Mirdzu Martinsoni dzimšanas dienā!