Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Evija Martinsone atklāj, ka lielas balles dzimšanas dienā bijušas tikai studiju laikā

© F64

«Es būtu gribējusi sev dzimšanas dienu vasarā, lai, satiekoties ar draugiem, var pasēdēt ārā. Ziemā jūtos ierobežota telpā,» saka operdziedātāja Evija Martinsone. Viņai dzimšanas diena 19. februārī.

Jubilāre stāsta, ka dzimšanas dienā viņai vienmēr ir darbs, un tā bija arī šajā reizē - Evija bija uz Latvijas Nacionālās operas un baleta Jaunās zāles skatuves.

Viņa atklāj, ka lielas balles dzimšanas dienā bijušas tikai studiju laikā, bet nu jau daudzus gadus viņa savā svētku dienā izvēlas būt kopā ar vismīļākajiem. «Man patīk svinēt mazā ģimenes lokā. Man patīk tai dienā apstāties un saviem mīļajiem pateikt paldies, ka šai dzīvē esam satikušies… Ikdienas steigā tas ne vienmēr izdodas, jo laiks kļūst arvien ātrāks un steidzīgāks. Bet, kā raksta Ārija Elksne: «Audziniet labi savas meitas - iemāciet viņām svētkus svinēt.» Tas ir svarīgi.»

«Pamazām sāku apgūt jaunu materiālu - Danževilas jaunkundzes lomu Frančesko Čilea operas «Adriāna Lekuvrēra» iestudējumā, ko veidos režisors Vensāns Busārs un kura pirmizrāde plānota 9. jūnijā. Ļoti gaidu šo iestudējumu, tas būs kaut kas ļoti skaists. Bet tikmēr ir jāmācās, jāmācās, jāmācās…» saka skanīgās balss īpašniece.

Viņa priecājas, ja mēģinājumu un izrāžu starplaikā sanāk aizbraukt uz mājām Smārdē, kur jau esot izlīduši pirmie sniegpulkstenīši. «Gaisā jau ir pavasaris, tūlīt, tūlīt viss sprāgs vaļā, un viņš ir apstulbis no visa, kas notiek,» Evija mīļi piebilst, sakot, ka viņa arī ļoti, ļoti gaida pavasari un vasaru.