Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_downwardVasaras veltes

Gurķis ir bagāts ar šķiedrvielām un satur daudz antioksidantu, kas aizsargā mūsu ķermeni no novecošanas. Dēļ tā īpašībām, gurķi bieži izmanto arī kosmētikas ražošanā. Izmēģini!
1.jan LifeHacks.lv
Vasara mūs dāsni apdāvina ar dāžadām ogām un augļiem, ko nereti izmantojam ievārījumu pagatavošanai. Tomēr, lai ievārījuma pagatavošana neizvēršas nepatīkamā pieredzē, blogs Gardēži.lv apkopojis desmit padomus, kā ievārījumu gatavot gudri.
15.aug 2023 LifeHacks.lv
Izrādās, ka kvasu itin viegli ir iespējams pagatavot arī mājas apstākļos. Seko soli pa solim receptei un pagatavo šo gardo dzērienu!
26.jun 2021 LifeHacks.lv
Kabači prot pieskaņoties. Ēdienos tie draudzējas praktiski ar jebkuriem citiem produktiem un pieņem savu izteiksmīgāko kaimiņu garšu, paši paliekot gandrīz nemanāmi.
13.sep 2019 Ilze Zonne
Zeltainās cidonijas ir bagātas ar dažādiem vitamīniem un minerālvielām, kas ir būtiski mūsu veselībai. Lai gan cilvēki reti izvēlas tās ēst svaigas, tās ir biežs viesis mūsu virtuvēs, piemēram, kad tās iecukuro ziemai.
13.sep 2019 Baiba Puriņa
Konservēšanas sezona! Dārzkopji aktīvi pārstrādā izaudzēto un dalās domās par receptēm sociālajos tīklos. Bet, ja dārza nav, visu vajadzīgo var atrast Rīgas Centrāltirgū – to zina jau vairākas rīdzinieku paaudzes. Un arī tad, ja dārzs ir, cilvēki nāk uz tirgu pēc garšvielām, dažādām piedevām un lietām, kas pašiem neaug. Ja tavā pusē šogad nav ābolu gads, gurķu stādus pavasarī nokapājusi krusa, ja tev nav laika doties ogās vai tuvējā mežā nav sēņu, tad Centrāltirgū trūkstošo noteikti atradīsi.
6.sep 2019 Zenta Sokolova
Ievārījums no plūmēm? No plūmēm un brūklenēm? Nē! No tomātiem!
1.sep 2019 Ilze Šteinfelde
Kuram gan, tuvojoties rudenim, negribētos paildzināt saulainās, bezrūpīgās vasaras dienas! Viens no vienkāršākajiem paņēmieniem, kā to izdarīt, ir saglabāt vasaras garšas un aromātus ziemai. Kā sagatavot uzglabāšanai ogas, augļus un dārzeņus, nemainot to garšu? Vai iespējams veidot krājumus bez sāls un cukura? Kā konservēt, nezaudējot produktu uzturvērtību, stāsta Rimi Labākai dzīvei veselīgas ēšanas eksperte, sertificēta uztura speciāliste Olga Ļubina.
31.aug 2019 Portāls nra.lv
Šķiet, pateicoties populārajam Kaudzītes Matīsa dzejolim par brūklenāju, kas pastāvīgi zaļot rauga nenoskārstai vajdzībai, spoži tumšzaļās mētriņas raisa pārdomas par zūdošo un paliekošo, saistās ar skumjiem dzīves brīžiem, ar kaut ko vienlaikus gaišu un sērīgu. Tomēr lasīt brūklenes ir patīkami. Pēc tām nav jābrien purvā vai jālaužas cauri dzelkšņiem.
30.aug 2019 Ilze Zonne
Vasaras beigās čaklākie no mums steidz pagatavot ziemas krājumiem tik gardos un variācijām bagātos kompotus. Izrādās, ka vārds "kompots" (compote) cēlies no latīņu vārda "compenere". Kulinārijā tas nozīmē viena "ansambļa" gatavošanu no dažādām sastāvdaļām, to darot iepriekš noteiktā kārtībā. Atklāj jaunus faktus un trikus par kompotu pagatavošanu. interesanti, ka visā pasaulē 1. marts ir Starptautiskā kompota diena.
27.aug 2019 Baiba Puriņa
Horoskopa zīme ne vien nosaka mūsu raksturu, bet arī veselību un organisma reakciju, lietojot uzturā dažādas dabas veltes. Tāpat kā mēs, arī augi ir pakļauti planētu ietekmei. Augu valsts saistība ar astroloģiju ir zināma kopš seniem laikiem. Lai nostiprinātu veselību, vairotu dzīvības enerģiju un mazinātu stresu, astrologi iesaka lietot zālītes, kas sader ar mūsu horoskopa zīmi. Augu noslēpumu zinātāji saka, ka zālītes tējā jāber «tik, cik divos pirkstos var saņemt».
26.aug 2019 Egita Bērziņa
Karaliskajai ģimenei kā vairumam ģimeņu Ziemassvētkos ir arī tradīcija citam citu iepriecināt ar dāvanu. Kembridžas hercogiene Ketrīna pirmajos kopīgajos Ziemassvētkos ar karalisko ģimeni, karalienei Elizabetei uzdāvināja čatniju, ko bija pati pagatvojusi pēc savas vecmāmiņas receptes. Pēc visa spriežot karlienei Elizabetei dāvana patikusi, jo nākamajā dienā tā bijusi uz karaliskās ģimenes brokastu galda.
26.aug 2019 Ilze Šteinfelde
Ogu lasīšana mēdz būt patīkama nodarbe, ja esi tai labi sagatavojies. Lai netraucēti nodotos ogošanai, der atcerēties dažas vienkāršas, bet būtiskas lietas.
26.aug 2019 Baiba Puriņa
Jau senā pagātnē Amerikas indiāņi novērtēja šīs ogas. Arī mūsu senči, kas Latvijas purvos lasījuši dzērvenes kopš aizvēsturiskiem laikiem, labi zināja šo ogu lieliskās īpašības, kas palīdz saglabāt veselību.
23.aug 2019 Baiba Puriņa
Gluži tāpat kā dārziņā ir interesanti izaudzēt ko jaunu, virtuvē ir interesanti kaut ko jaunu pagatavot. Iespēju netrūkst, bet šoreiz būs runa par vienu konkrētu – par violetajiem kartupeļiem. Pagaidām vēl neierasti, tie tomēr jau tiek audzēti Latvijas mazdārziņos un arī celti galdā.
23.aug 2019 Ilze Zonne
Par sēnēm ir daudz mītu un tās ir vienas no mistiskākajām virtuves "iemītniecēm". Latvijā sēņošana ir neatņemama vasaras norieta un rudens sākuma aktivitāte. Taču, pirms sēnes likt galdā, tās jānotīra. Izrādās, ka ir vairāki veidi, kā to darīt.
22.aug 2019 LifeHacks.lv
Vasara ir īstais laiks, kad uzturā lietot dārzeņus un augļus, jo viss ir svaigs un garšīgs, un bagāts vitamīniem, kas uzlabo imunitāti. Lielisks veids, kā ēst augļus un ogas, ir tos pievienot putrām, jogurtam, desertiem un salātiem, savukārt dārzeņus var iekļaut zupu, pankūku vai sautējumu sastāvā un, protams, ēst svaigus. Dažādojiet savu ēdienkarti ar košām krāsām un garšām! Dodiet vaļu fantāzijai, iepazīstiet un izziniet jaunas garšu kombinācijas!
21.aug 2019 Portāls nra.lv