Sestdiena, 11.maijs

redeem Karmena, Manfreds, Milda

arrow_downwardVasaras veltes

Vasara ir īsts desertu laiks, kad tā vien kārojas ko vieglu un gaisīgu. Rimi Bērniem gardēde Lība Smildziņa kopā ar mazo māsu ir sagatavojušas trīs desertu receptes, kuras viņām parādījusi mamma
21.aug 2019 Rimi Latvia
Lai gan šogad Latvijā prognozēta mazāka ābolu raža nekā pērn, tie vienmēr bagātīgi papildina mūsu ēdienkarti. Nav noslēpums, ka ābols ir viens no veselīgākajiem augļiem, kas sastopams mūsu dārzos.
20.aug 2019 Baiba Puriņa
Vasaras laikā pilnvērtīgi jāuzņem pēc iespējas dažādi sezonālie produkti – gan augļi, gan ogas, gan dārzeņi, turklāt tos var ne tikai iekļaut ikdienas ēdienkartē, bet arī izmantot skaistumkopšanā. Bet ar sejas maskām nevajadzētu pārspīlēt – tās ieteicamas ne biežāk kā pāris reizes nedēļā.
19.aug 2019 Santa Raita
Viens no garšīgākajiem kabaču pagatavošas veidiem ir to izcepšana kūkā. Īstenībā mielojoties ar šo neticami sulīgo šokolādes kūku, nevienam pat prātā neienāk, no kā tā gatavota. Tieši šis dārzenis padara šokolādes biskvītu sulīgu.
18.aug 2019 Ilze Šteinfelde
Vasara un it īpaši augusts ir piemērots laiks, lai domātu, ko likt uz kārā zoba aukstajos ziemas mēnešos, atceroties vasaras garšu. Tādēļ aptaujājām sabiedrībā zināmas personības, lai uzzinātu, kā pildās apcirkņi, lai būtu ar ko mieloties ziemā.
10.aug 2019 Lauma Lapsa, Dana Dravniece
Kas tās vēl tādas, gribas jautāt. Izklausās aizdomīgi. Bet pietiek iegūglēt, un var atrast gan informāciju, gan attēlus, gan receptes. Aukstās zupas kūku mode nāk no Lietuvas, kur divas radošas konditores izdomāja, patentēja un padarīja populāru aukstās biešu zupas jogurta torti. Tagad parādās arvien jaunas sāļo jogurta kūku versijas.
9.aug 2019 Ilze Zonne
Augustā dārzi mūs bagātīgi atlīdzina ar dažādiem labumiem, kurus varam baudīt ne tikai svaigā veidā, bet arī iekonservēt vēlākiem mēnešiem. Viens no tādiem ir cūku pupas. Atklāj to veselīgās īpašības.
8.aug 2019 Baiba Puriņa
Aronijas var ēst gan svaigā veidā (to sīvā garša gan var neiet pie sirds visiem), gan izmantot dāžādu ēdienu un dzērienu pagatavošanai (pīrāgu, sulu, tēju, utt.) Izrādās, ka aronijai, līdzīgi kā citām vasaras veltēm, ir daudz labu īpašību, kas uzlabo mūsu veselību.
5.aug 2019 Baiba Puriņa
Amerikā upenes ilgu laiku dēvēja par "aizliegto ogu", jo uzskatīja, ka tās izplata sēnīti, kas kaitē priedēm. Taču Latvijā jau izsenis upenes ir bijušas cieņā un vai katrā piemājas dārzā ir kāds upeņu krūms. Upenes ir superogas un to vērtība mūsu veselībai ir ļoti nozīmīga.
4.aug 2019 Baiba Puriņa
Baziliku ir grūti nepamanīt dārzā vai tirgū, jo tā spēcīgā, ne ar ko citu nesajaucamā smarža jūtama jau pa gabalu, patīk vai nepatīk. Ļoti daudziem – patīk. Tas ir ne vien garšīgs, bet arī izskatīgs, bet dārzā dod pat trīskāršu labumu – skaisti zaļais vai violetais augs priecē acis, labi iederas stādījumos, spēcīgi smaržo, aizbaida vienu otru kaitēkli, turklāt jebkurā laikā var noplūkt svaigu zariņu, ko pievienot ēdienam. Visvērtīgākie ir tieši jaunie bazilika dzinumi, kas vienlaikus ir maigi un pikanti, saka garšaugu lietpratēji.
2.aug 2019 Ilze Zonne
Ērkšķogas jau gadsimtiem pārsteidz cilvēkus ar savu saldo un reizē skābeno garšu. Tās ir vēlams iekļaut ēdienkartē, jo tām piemīt daudz vērtīgu īpašību, kas uzlabo veselību.
2.aug 2019 Baiba Puriņa
Pelašķim ir izteikta pretvīrusa iedarbība, tas novērš spazmas, pazemina asinsspiedienu, aptur asiņošanu un veicina brūču dzīšanu. Tomēr tā dziedinošās īpašības pie noteiktiem apstākļiem var arī kaitēt. Uzzini, kā pelašķis palīdz mūsu veselībai un kādos gadījumos to lietot nevajadzētu.
1.aug 2019 Baiba Puriņa
Latvijas daba ir dāsni apveltīta ar dažādām dabas veltēm, no kurām pagatavot garšīgus un veselīgus dzērienus. Farmaceite Ilze Jaudzeme dalās padomos, kurus ārstniecības augus izmantot zāļu tēju pagatavošanai.
31.jūl 2019 LifeHacks.lv
Garie, saulainie vakari un atvaļinājuma noskaņojums tā vien mudina nodoties nesteidzīgai dzīves baudīšanai un izmēģināt kādu atspirdzinošu dzērienu ar vasaras ogu aromātu, tādēļ uztura speciāliste un pavāre Jevgēnija Jansone piedāvā viegli pagatavojama, vasarīga bezalkoholiskā mohito recepti, kas pārsteigs ar oriģinalitāti un ļaus izbaudīt ogu garšu valdzinājumu!
28.jūl 2019 Portāls nra.lv
Plūmēs ir ļoti daudz vitamīnu, minerālu, šķiedrvielu un antioksidantu. Tās spēj mazināt daudzu hronisku slimību risku, kā osteoporozes, vēža, sirds slimību un diabēta gadījumos. Turklāt tās ir ļoti garšīgas.
28.jūl 2019 Baiba Puriņa
Šīs vasaras lietainais laiks mūs jau jūlijā ir apveltījis ar bagātīgu sēņu ražu. Šķiet, ka sēņošana mums ir asinīs un mežos čum un mudž no sēņu tīkotājiem. Izrādās, ka sēnēm piemīt daudz labu īpašību, kas palīdz mūsu veselībai. Turklāt, sēnes palīdz ne tikai cilvēku veselībai, bet arī visas planētas labklājībai.
27.jūl 2019 Baiba Puriņa
Šī mērce lieliski saderēs ar lasi, vai citiem zivju ēdieniem un dārzeņiem. Tā labāk garšos, ja dienu vai divas būs pastāvējusi ledusskapī. Pēc gaumes to var taisīt graudaināku, vai pēc iespējas viendabīgāku.
26.jūl 2019 LifeHacks.lv
Dārzeņiem ir maz kaloriju, bet tie ir bagātīgi ar vitamīniem, minerāliem un citām būtiskām uzturvielām. Turklāt daudzi no tiem ir bagāti ar šķiedrvielām, taču tajos ir maz ogļhidrātu. Portāls "Healthline" apkopojis dārzeņus, kurus ir vislabāk iekļaut savā dietā.
26.jūl 2019 Baiba Puriņa
Upeņu ievārījums 2018. gadā bija viena no visvairāk meklētām receptēm google.lv latviešu valodā.
24.jūl 2019 Ilze Šteinfelde
Redīsi ir lieliska un veselīga uzkoda, turklāt no tiem iespējams pagatavot gardus salātus. Šajā dārzenī ir daudz vērtīgu uzturvielu, kas to padara par draugu mūsu veselībai. Portāls "Healthline" apkopojis redīsu pozitīvās īpašības uz mūsu veselību.
23.jūl 2019 Baiba Puriņa