Garie, saulainie vakari un atvaļinājuma noskaņojums tā vien mudina nodoties nesteidzīgai dzīves baudīšanai un izmēģināt kādu atspirdzinošu dzērienu ar vasaras ogu aromātu, tādēļ uztura speciāliste un pavāre Jevgēnija Jansone piedāvā viegli pagatavojama, vasarīga bezalkoholiskā mohito recepti, kas pārsteigs ar oriģinalitāti un ļaus izbaudīt ogu garšu valdzinājumu!
Aveņu-dzērveņu-citrusaugļu mohito
Sastāvdaļas (2~4 glāzēm)
500 ml gāzētā ūdens ar dzērveņu aromātu
125 g aveņu
sula no 4 apelsīniem
puse citrona
ledus
½ glāze dzeramā ūdens
medus (pēc vēlmes)
saišķis piparmētru lapu
svaigas dzērvenes rotāšanai
Pagatavošana
1. Katliņā liek avenes un pusi piparmētru lapu ar visiem zariņiem, pielej 1/2 glāzi dzeramā ūdens un uzvāra.
2. Visu izkāš caur sietu, pamatīgi izberžot aveņu mīkstumus un kārtīgi saspaidot piparmētru lapas (sietiņā ir jāpaliek aveņu kauliņiem un piparmētrām).
3. Iegūto aveņu - piparmētru biezeni atdzesē un, ja kokteili vēlas saldāku - pievieno tam nedaudz medus.
4. Katras glāzes pamatnē ielej 2-3 ēdamkarotes aveņu-piparmētru biezeņa.
5. Piepilda glāzes ar ledu.
6. Lēnām salej glāzēs svaigi spiestu apelsīnu sulu, to vienmērīgi sadalot pa visām glāzēm.
7. Atlikušajā glāzes daļā piepilda VENDEN gāzētu ūdeni ar dzērveņu aromātu.
8. Rotā ar citrona šķēli, svaigām dzērvenēm un piparmētru lapām. Pasniedz uzreiz!
* Lai kokteilis izskatītos iespaidīgāk, to veido kārtainu, taču pirms dzeršanas visas sastāvdaļas nepieciešams samaisīt kopā.