Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Veselība

TOP 5 vasaras veltes ādas starojumam

© Pixabay

Vasaras laikā pilnvērtīgi jāuzņem pēc iespējas dažādi sezonālie produkti – gan augļi, gan ogas, gan dārzeņi, turklāt tos var ne tikai iekļaut ikdienas ēdienkartē, bet arī izmantot skaistumkopšanā. Bet ar sejas maskām nevajadzētu pārspīlēt – tās ieteicamas ne biežāk kā pāris reizes nedēļā.

Kā vitamīniem bagātās vasaras veltes izmantot skaistumkopšanā, stāsta aptieku tīkla Apotheka farmaceite Laila Zālīte.

1. GURĶIS

Ārīgi gurķi skaistumkopšanā var lietot gan sagrieztu šķēlītēs, gan sarīvētu. Gurķa sula satur antioksidantus, kas pasargā ādu no brīvo radikāļu kaitīgās iedarbības un samazina ādas kairinājumu. Gurķa maska attīra, atvēsina un nomierina sejas ādu, kā arī mazina pietūkumu, kairinājumu un iekaisumu. Sasaldēta gurķu sula ledus kubiņos ideāli piemērota sejas ādas norīvēšanai no rītiem, un tas īpaši patiks taukainai ādai.

*Der zināt! Gurķis ir vienīgais no dabas veltēm, ko droši drīkst izmantot arī ādas kopšanai ap acīm. Sagriezta gurķa šķēles uz acīm palīdz novērst tūsku un samazina tumšos lokus.

Publicitātes foto

BALINA. Oriflame sejas maska ar gurķa sulu uzlabo ādas toni, samazinot pigmentācijas plankumus. Gurķu miza satur silīciju, kas palīdz atjaunot ādas tvirtumu

2. TOMĀTS

Nomizots, saspaidīts tomāts ar nedaudz pievienotām auzu pārslām uzlabo taukainas ādas izskatu, padarot to mazāk spīdīgu, kā arī sašaurina poras. Tas lieliski tonizē arī pelēku un nogurušu sejas ādu, jo īpaši - kombinācijā ar medu. Bet kombinācijā ar burkānu tas uzlabo sejas krāsu. Tomātam piemīt arī balinošas īpašības, tāpēc to iesaka pret pigmentāciju. Turklāt tomātu augļskābe ir ļoti maiga, un to sejas kopšanā var izmantot arī sievietes ar jutīgu vai problemātisku ādu.

Publicitātes foto

NOMIERINA UN LĪDZSVARO. Horto Botanico aromātiskās ziepes, bagātinātas ar tonizējošām un barojošām sastāvdaļām, sniedz ādai maigu attīrīšanu, saudzīgu kopšanu un mitrināšanu

3. MEŽA AVENES

Meža aveņu maska būs piemērota sausas un jutīgas ādas kopšanā - tā attīra un savelk poras. Lai pagatavotu sejas masku, meža avenes saspaida, pievieno augu eļļu vai saldo krējumu. Klāj uz sejas, tur 15 minūšu un nomazgā ar remdenu ūdeni. Ja āda ir sausa, to ieziež ar mitrinošu krēmu.

Publicitātes foto

SMARŽO UN BARO. The Body Shop sviestkrēms ar aveņu aromātu intensīvi mitrina un baro ādu, padarot to maigu un gludu

4. UPENES

No upenēm gatavota sejas maska attīra, stimulē un balina sejas ādu, palīdzot cīņā pret pigmentāciju un piešķirot tai svaigu izskatu un starojumu. Sejas maska no upenēm, kam pievienots medus, kavē ādas novecošanos. Savukārt sejas maska, kurā upenes iejauktas ar paniņām, palīdz samazināt pigmentāciju un mitrina sausu ādu.

Publicitātes foto

MITRINA UN NOGLUDINA. Stenders upeņu ķermeņa jogurts (87,57% dabiskas izcelsmes sastāvdaļu) tonizē ādu, gādājot par tās jaunību un elastību

5. ARBŪZS

Saspaidīts arbūza mīkstums būs piemērota sejas maska sausai ādai, jo tas uzlabo ādas krāsu un tonizē. Arbūza sulu, kas sastāv galvenokārt no ūdens, un kurā papildus ir C, A, B1, B2, PP grupas vitamīni, var izmantot visu tipu sejas ādas kopšanai, lai uzlabotu ādas krāsu un elastību. Pievienojot citas sastāvdaļas, piemēram, olas dzeltenumu, olīveļļu un medu, var panākt barojošu un mīkstinošu efektu. Šāda maska būs piemērota normālai vai jaukta tipa sejas ādai.

Publicitātes foto

BURBUĻO. Ceano Cosmetics arbūza vannas bumbas satur vīnogu kauliņu eļlu, jūras sāli un ēteriskās eļļas. Dabisks produkts ar mīkstinošu un mitrinošu iedarbību