Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Horoskopi

PRAKTISKĀ ASTROLOĢIJA. Meklējam ārstniecības tējas pēc horoskopa

© Depositphotos.com

Horoskopa zīme ne vien nosaka mūsu raksturu, bet arī veselību un organisma reakciju, lietojot uzturā dažādas dabas veltes. Tāpat kā mēs, arī augi ir pakļauti planētu ietekmei. Augu valsts saistība ar astroloģiju ir zināma kopš seniem laikiem. Lai nostiprinātu veselību, vairotu dzīvības enerģiju un mazinātu stresu, astrologi iesaka lietot zālītes, kas sader ar mūsu horoskopa zīmi. Augu noslēpumu zinātāji saka, ka zālītes tējā jāber «tik, cik divos pirkstos var saņemt».

Auns

Temperamentīgais Auns bieži vien cieš no paša izraisīta stresa. Šīs zīmes pārstāvji vienmēr steidzas, cenšoties sasniegt nospraustos mērķus, lai tūlīt pat tiektos pēc jauniem. Steidzīgais dzīves ritms atstāj iespaidu uz veselību, izraisot, piemēram, stipras galvassāpes, deguna blakusdobuma iekaisumu vai neiroloģiskas problēmas. Pārmērīga aktivitāte var novest pie paaugstināta asinsspiediena. Šīs horoskopa zīmes pārstāvji reti kad laikus dodas pie ārsta, tāpēc veselības uzturēšana ar dabas līdzekļiem viņiem īpaši ieteicama. Auniem der šādas zālītes: piparmētra, ārstnieciskā melisa, citronu balzams. Baldriāna sakne un timiāns palīdzēs mazināt spriedzi un atbrīvoties no galvassāpēm, bet nātru lapas, kadiķis, mežrozīte, alveja un bārbele būs lielisks vitamīnu avots, kas spēcinās organismu.

Vērsis

Vēršiem tīk labi paēst, un viņi bieži ļaujas gastronomiskām baudām. Turklāt šīs zīmes pārstāvjiem iet pie sirds sātīgi ēdieni, dārgi vīni, konjaks, rums. Daudzi no gastronomiskajām izvirtībām nespēj atteikties pat pēc ārsta brīdinājuma: «Cienītais, stop, jāietur diēta!» Tāpēc nereti Vērši cieš no vielmaiņas traucējumiem, kuņģa zarnu trakta slimībām vai diabēta. Vēršu vājā vieta ir traheja un plaušas. Tomēr kopumā jāteic, ka Vēršu veselība ir laba. Zvaigžņu tulki Vēršiem iesaka lietot priežu pumpuru uzlējumu, majorānu, anīsu. Rozmarīns uzlabos gremošanu, bet timiāns kalpos kā nomierinošs līdzeklis, kuram ir arī pretmikrobu iedarbība. Piparmētra Vērsim sniegs līdzsvara un harmonijas izjūtu.

Dvīņi

Dvīņi ir viena no nemierīgākajām zodiaka zīmēm. Dvīņi nelaiž garām nevienu iespēju pabūt uzmanības centrā - pat stāvot rindā pēc vistu šķiņķīšiem vai kratoties pārpildītā tramvajā. Viņiem gribas ap sevi radīt šovu un visiem iepatikties. Dvīņi neprot atslābināties un nereti cieš no bezmiega. Starp Dvīņiem ir tie, kas slimo ar veģetatīvo distoniju un panikas lēkmēm. Šīs zodiaka zīmes pārstāvjiem periodiski vajadzētu lietot baldriāna saknes uzlējumu. Pozitīvi iedarbosies ķimeņu tēja. Turklāt uzturā jālieto burkāni, pētersīļi, dilles. Dvīņiem derēs arī fenhelis, verbēna, sarkanais āboliņš, bārkšauga saknes, lakrica, asinszāle, vilkābele, kumelīte, elekampāns, eikalipta lapas. Lai uzlabotu ādas stāvokli, ēdienkartē jāiekļauj ķirši, zaļā tēja, spināti un ogas.

Vēzis

Patmīlīgajam mājās sēdētājam Vēzim raksturīgi izdomāt dažādas kaites. Pēkšņi viņam šķiet, ka sirds «skrien», te atkal mugura sāp. Vēzim ar gadiem var attīstīties kaulu slimības, rasties žultspūšļa iekaisums, raksturīgi žultsakmeņi. Dažiem Vēžiem ir vāja nervu sistēma, viņi pakļauti garastāvokļa svārstībām. Vēža veselību stiprinās dārza portulaka, rozmarīns, salvija, liepziedi. Diskomfortu mazinās asinszāle, nātru lapas. Žultspūsli dziedinās pienenes, kukurūzas stigmas ekstrakts, ķirbis. Labā ziņa: daudziem Vēžiem piemīt spēja pašiem sevi dziedināt.

Lauva

Lauvas pašpārliecinātais un nesatricināmais tēls ir maldinošs. Šīs horoskopa zīmes pārstāvjiem būtu vairāk jādomā par savu veselību un mazāk par sava tēla spodrināšanu. Tipiskākās slimības saistītas ar sirds asinsvadu sistēmu. Lauvas cieš no stenokardijas, išēmijas, sāpēm mugurā, dziļo un virspusējo vēnu slimībām. Lauvai ēdienkartē būtu jāiekļauj dilles, pētersīļi, zaļie lociņi. Karaliskās horoskopa zīmes veselību uzlabos kliņģerīte, dadzis, liepu ziedi, romiešu kumelīte. Pavasarī ieteicams savākt pieneņu ziedus un pagatavot no tiem sīrupu. Lauvas skaistumu vairos no elekampāna saknes pagatavots losjons, maska vai novārījums.

Jaunava

Perfekcionistei Jaunavai nav laika atslābināties, tātad arī slimot. Jaunava domā, ka ir apveltīta ar dzelzs veselību, bet patiesībā ir iekšēji trausla. Kad nogurums ņem virsroku, Jaunavu var piemeklēt kuņģa darbības traucējumi, bezmiegs, elpošanas traucējumi. Jaunavu dziedina asinszāle, rozmarīns, baldriāns, piparmētra, citrona verbena, lavanda, salvija. No ogām Jaunavai pilnām saujām jāēd mellenes un zemenes. Pozitīvi šīs horoskopa zīmes veselību ietekmē dekoratīvais un maigi pikantais Japānas rāceņu radinieks mizuna. Jaunavas skaistumu vairo rožūdens no mežrozīšu ziedlapiņām.

Svari

Svaru zīmē dzimušie ir harmoniski cilvēki, kuri prot baudīt dzīvi. Viņi negatīvās emocijas nekrāj sevī, bet atrod veidu, kā aizstāt ar pozitīvām. Tāpēc Svaru veselība līdz dziļam vecumam ir samērā laba. Veselības problēmas var rasties no pārmērībām, piemēram, ēdienu un dzērienu baudīšanas, sauļošanās, jo Svari, kā zināms, ir hedonisti. Svariem biežāk iespējamas urīnpūšļa slimības, vielmaiņas traucējumi, nieru un aknu kaites. Svariem jālieto pelašķi, salvija, bārbele, malva, trīskrāsainais violets, kas aug mauru zālājos, majorāns, nātrene, rozmarīns, jasmīns, āboliņš, piparmētra, krustnagliņas. Viens no visefektīvākajiem līdzekļiem ārstēšanā ir linsēklas.

Skorpions

Skorpionam patīk tēlot supermenu, un tas ir klupšanas akmens. Viņš neprot aprēķināt savus spēkus, tāpēc var saslimt uz ilgāku laiku. Skorpiona vājā vieta ir mugura, sirds, asinsvadu sistēma. Dažus moka hemoroīdi, vīrusu slimības, dažkārt arī seksuāli transmisīvās slimības. Dzīvības enerģiju palīdzēs saglabāt alveja, koriandrs, vērmeles, baziliks, kvieši, mežrozīte, sausserdis, ingvers, nātrene, kumelīte, ceļmallapas. Skorpiona ugunīgo temperamentu palīdzēs apdzēst sinepes. Bērza piepes čagas ekstrakts palīdzēs uzlabot pašsajūtu.

Strēlnieks

Strēlniekam ir lieliska recepte pret visām slimībām - labs garastāvoklis. Šajā zodiaka zīmē dzimušie slimo reti un ātri izveseļojas. Iespējamas plaušu slimības un nenoskaidrotas izcelsmes kaites. Dažiem Strēlniekiem kopš jaunības ir problēmas ar redzi. Strēlniekus uzmundrina svaigu nātru zupa vai salāti, kadiķu augļi, salvija, timiāns, safrāns, zemeņu lapas, dadzis, dažādi augļi. Ieteicams lietot Dienvidamerikas zāļu tēju matē. Strēlnieku spēcina kālis, kāposts, ķirbis un bietes.

Mežāzis

Bērnībā un jaunībā Mežāzis slimo bieži, ir pakļauts alerģijām un ādas infekcijas slimībām. Ar gadiem Mežāža veselība nostiprinās. Vecumdienās Mežāzis ir vitāls un jauneklīgs. Mīnuss - šīs zīmes pārstāvji uz dzīvi raugās pārlieku nopietni. Mežāzis nereti cieš no kaulu un locītavu slimībām. Imūno sistēmu, ko bojā negatīva attieksme pret dzīvi, stiprina rudzupuķes, sausserdis, skuju koki, oregano, upeņu lapas, ķīniešu citronzāle, žeņšeņs, citronu balzams, mellenes. Mežāzim ieteicams doties dabā, lai novāktu pīlādžogas un pagatavotu no tām ievārījumu, kas vairos pozitīvas emocijas.

Ūdensvīrs

Ūdensvīram grūti pieņemt prātīgus, loģikā balstītus lēmumus, jo pār viņu valda emocijas. Radošums reizēm kaitē viņa veselībai - ne velti saka, ka no ģenialitātes līdz neprātam ir viens solis. Ūdensvīrs ir pakļauts psihiskām slimībām. Ūdensvīram ieteicams nodarboties ar sportu, uzturēties svaigā gaisā, meditēt un rūpēties par miega kvalitāti. No ārstniecības augiem piemēroti pelašķi, vilkābele, ķīniešu citronzāle, vilnainā erva, žeņšeņs, citronu balzams, oregano jeb raudene, upeņu lapas, valriekstu lapas, vērmeles. Ūdensvīru uzmundrina feijoa - ananasam līdzīgs auglis, kura dzimtene ir Dienvidamerika.

Zivis

Jūtīgās Zivis ir pakļautas garīgai piepūlei. Tās cieš no pārliekas empātijas. Zivju zīmē dzimušajiem ātri pielīp dažādi vīrusi, tāpēc jāizvairās no uzturēšanās sabiedriskās vietās epidēmiju laikā. Zivis piemeklē reiboņi, tirpst kājas un rokas. Zivis dziedina romiešu kumelīte, griķu sakne, savvaļas cigoriņi, kliņģerītes, margrietiņas, dadzis, salvija, zīdkoks, piparmētras, brūkleņu lapas. Lai mazinātu nogurumu un uzlabotu garastāvokli, Zivīm ieteicams uzlējums no šaurlapu ugunspuķes lakstiem, citronliānas augļiem un rožainās radiolas saknēm. Zivīm jāatrod veids, kā izraisīt sevī enerģijas sprādzienu. Ieteicami jebkuri zaļie kokteiļi.

UZMANĪBU!

Šie ārstniecības tēju horoskopi domāti iedvesmai, vēl augustā ievācot zāļu tējas ziemai. Ir lieliski, ja mājās ir pašu salasītas zālītes - tās varam lietot profilaksei, nobaudīt drēgnos vakaros, taču, ja augus paredzēts izmantot ārstniecībai, tad vajadzētu konsultēties ar profesionālu fitoterapeitu. It īpaši piesardzīgiem un zinošiem jābūt ar dažādu augu maisījumu tējām.