Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_downwardLieldienu lieldarbi

Lieldienas jau drīz klauvēs pie namdurvīm, tādēļ jau laikus jāsāk domāt par galdā liekamajiem ēdieniem. Rimi Gardēžu vēstnese Ilze Jurkāne iesaka pagatavot pildītas olas ar ķilavām, jo, viņasprāt, latvietis, tāpat kā visi ziemeļnieki, nevar iztikt bez siļķes. Jurkāne atminas, ka viņas bērnības un jaunības dienu mājās Amerikas Savienotajās Valstīs nevienas viesības nebija iedomājamas bez pildītām olām.
15.apr 2019 LifeHacks.lv
Lieldienu neatņemama sastāvdaļa ir krāsainās olas, kuru nokrāsošanai var izmantot sīpolu mizas, sarkano kāpostu, mellenes, dažādas tējas, kafiju, krāsvielas, nagu lakas un pat vīnu. Taču, lai olas iegūtu marmoram līdzīgu izskatu, tev vajadzēs vien sīpolu mizas un briljantzaļo šķīdumu.
14.apr 2019 Beāte Purmale
Jau pēc nedēļas svinēsim Lieldienas. Kamēr vieni šajos svētkos galdā cels tradicionālos kārumus, tikmēr citi, iespējams, nolēmuši pagatavot ko jaunu. To darījām arī mēs. Šoreiz izmēģinājām, cik gardi sanāk Lieldienu cepumi, kuru recepti blogā "našķoties.com" saviem sekotājiem publicējusi Latvijā populārā ēdienu blogere Zane Ozoliņa. Brīdinām- pagatavotais kārums ir patiešām debešķīgi gards.
13.apr 2019 Rita Lazda
Drīz visu Latviju būs pārņēmis Lieldienu drudzis. Arī Rimi Gardēži nesnauž un piedāvā brokastu reizē pagatavot olas Benedikta gaumē. Kā tas izdarāms? Seko soli pa solim receptei un baudi debešķīgi gardas svētku brokastis.
12.apr 2019 LifeHacks.lv
Lieldienu laikā katrs no mums kļūst radošs un izdomas bagāts, mēģinot atrast krāsas un toņus skaistu olu radīšanai. Vieni ķeras pie sintētiskajām lakām un krāsām, citi griež aplikācijas un salventes. Taču jau izsenis ir zināms, ka viss nepieciešamais skaistu olu radīšanai ir atrodams arī dabā. Precīzāk - mūsu ledusskapjos un pieliekamajos kambaros.
10.apr 2019 LifeHacks.lv
Lieldienas vairs nav aiz kalniem! Tad neizpaliks ne olu kaujas, ne to notiesāšana. Lai tev ilgi nebūtu jāprāto, ko likt svētku galdā, smelies idejas mūsu sagatavotajās receptēs un pagatavo gardus ēdienus no olām. Bagātīgās garšu nianses pārsteigs ne tikai tevi, bet arī tavus tuviniekus.
9.apr 2019 Beāte Purmale
Lieldienas ir laiks, kad olas tiek ēstas uz nebēdu. Salātos, uz maizītēm, vārītas, ceptas un kā ēdiena dekors. Un, kas, gan, šajā svētku laikā var būt kaitinošāks par olu, kuras čaumala drūp, līp pie pirkstiem un nav pielūdzama nolobīties...
9.apr 2019 LifeHacks.lv
Līdz ar pavasara iestāšanos, siltums, gaišums un krāsas ienāk arī mājas vidē. Uzņemot viesus vai kopīgi ieturot maltītes ar ģimeni, svarīgs ir ne tikai tas ko liek galdā, bet arī tas, kā tas ir noformēts un dekorēts un kādas sajūtas raisa. Iedvesmojošas un radošas, sabiedrībā zināmas personības dalās savos ieteikumos par pavasarīga galda klāšanu, atklājot un nodemonstrējot šīs sezonas tendences.
26.mar 2019 LifeHacks.lv
Vieni no pavasara vēstnešiem noteikti ir strazdi. Un, kā izrādās, veiklākie jau ir atlidojuši un gatavi pavasara tīrīšanai vecajos būrīšos, kā arī lūkojas pēc jauniem. Mums atliek ķerties klāt un palīdzēt mazajiem draugiem!
23.mar 2019 Lelde Veinberga
Ja tuvojoties gada plaukstošākajam gadalaikam arī savā mājoklī vēlies ienest pavasara vēsmas, tad izgatavo dekoratīvu šķīvīti, kura galvenais elements būs pavasara pirmās vēstneses - sniegpulkstenītes. Iesaisti šajā aktivitātē arī bērnus, kuriem radoša darbošanās nav sveša.
12.mar 2019 Beāte Purmale
Tik populāros pārgājienus gar jūru iecienījuši gan jautru kompāniju cienītāji, gan cilvēki, kuri vēlas vienatnē pārdomāt dzīvi. Šī demokrātiskā nodarbe ir pa spēkam pat iesācējiem, kuri dienā nemanot nosoļo līdz pat 20 kilometriem, Liepājas pusē pārliecinājusies Nīcas novada viesnīcas "Jūrnieka ligzda" vadītāja Liene Šalte.
12.mar 2019 LifeHacks.lv
Kā atšķiras sprostos turētu un brīvi staigājošu vistu olas?
7.feb 2019 Ilze Šteinfelde