Koši cepumiņi Lieldienu gaumē

© Kadrs no video

Lieldienās var krāsot ne tikai olas, bet arī glīti izdekorēt cepumus svētku noskaņās. Kopā ar mazajiem ķipariem izcep gardus cepumus un ļauj viņiem tos izrotāt pēc sirds patikas! Tā būs gana radoša un ģimeniska aktivitāte.

Lieldienu zaķi

Vispirms cepumu noklāj ar glazūru rozā krāsā.

Kadrs no video

Kadrs no video

Kad tā nožuvusi, tad, izmantojot baltas krāsas glazūru, veido zaķa galvu un ausis.

Kadrs no video

Kadrs no video

No glazūras izveido arī actiņas.

Kadrs no video

Cepumiņu izrotā ar ziedu, iekrāso austiņas un actiņas.

Kadrs no video

Kadrs no video

Vienu Lieldienu zaķenītes cepumu papildina ar bantīti.

Kadrs no video

Kadrs no video

Taurenīši un olas

Ovālas formas cepumiņus var rotāt arī kā Lieldienu olas, tostarp taurenīšu formas cepumi arī piedienēs svētku galdam.

Kadrs no video

Kadrs no video

Burkāniņš

Starp izgarnētajiem gardumiem iederēsies arī cepums, kas izdekorēts kā burkāns.

Kadrs no video

Aitiņas un gaiļi

Lieldienu noskaņās uz cepumiem var izveidot dažādus tēlus.

Instagram/ekrānšāviņš

Virtuvē

Vai esi pamanījis, ka jau no virtuves plaukta nākošs aromāts spēj pacelt noskaņojumu, radīt mājīguma sajūtu vai pat uzburt atmiņas par bērnību? Smaržām ir neticami spēcīga ietekme uz mūsu emocijām un fizioloģiju, jo tās stimulē smadzeņu daļu, kas atbild par atmiņām un emocijām. Tāpēc garšvielas un ēdiena aromāti nav tikai kulinārijas sastāvdaļa – tie ir arī sava veida “noskaņojuma slēdži”, raksta “psychologytoday.com”.