Lieldienas vairs nav aiz kalniem! Tad neizpaliks ne olu kaujas, ne to notiesāšana. Lai tev ilgi nebūtu jāprāto, ko likt svētku galdā, smelies idejas mūsu sagatavotajās receptēs un pagatavo gardus ēdienus no olām. Bagātīgās garšu nianses pārsteigs ne tikai tevi, bet arī tavus tuviniekus.
Nepieciešams:
Vispirms bļodā iesit astoņas olas.
Tad pievieno sāli un maltus melnos piparus.
Visu kārtīgi sakuļ.
Cepamtrauku iesmērē ar eļļu.
Iegūto masu ielej tajā.
Pēc tam pannā ielej ūdeni un ievieto tajā attēlā redzamo priekšmetu, un novieto uz tā trauku ar sagatavoto masu.
Tad noklāj trauku, uzliekot tam virsū divus vākus.
Ļauj visam sautēties 25 minūtes uz vidējas uguns.
Pēcāk trauku izņem no pannas.
Tālāk masu pārceļ uz šķīvja un sagriež.
Citā šķīvī ieber kukurūzas miltus un kviešu miltus. Pievieno mazliet sāls un čili piparu skaidiņas. Sajauc visu kopā.
Tad uz cita šķīvja uzber rīvmaizi.
Tālāk bļodā iesit divas olas un sakuļ. Pievieno šķipsniņu sāls.
Pēcāk katru olu "pirkstiņu" apviļā miltos, tad olā un pēcāk rīvmaizē. Tad atkal olā un rīvmaizē.
Dziļā pannā ielej gana daudz eļļas un olu "pirkstiņus" cep līdz tie paliek zeltaini brūni.
Pasniedz ar karstu tomātu mērci. Lai labi garšo!
Nepieciešams:
Sagatavo visas sastāvdaļas.
Tad pannā ielej eļļu un ieber gabaliņos sagrieztu sīpolu un papriku.
Visu apcep.
Pēc tam pievieno spinātus.
Pieber sāli un piparus.
Bļodā iesit olas un sakuļ.
Tālāk iegūtajai masai pievieno pannā apceptos dārzeņus.
Visu kārtīgi sajauc kopā.
Cepamtrauku apsmidzina ar eļļu.
Pēc tam kārto tajā iegūto masu.
Visu pārkaisa ar mocarellas sieru.
Tad trauku apklāj ar foliju, liek krāsnī un cep 180 grādos 30 minūtes. (Pēc 20 minūtēm noņem nost foliju un tad cep vēl desmit minūtes.) Labu apetīti!