2 olu ēdienu receptes

© Kadrs no video

Lieldienas vairs nav aiz kalniem! Tad neizpaliks ne olu kaujas, ne to notiesāšana. Lai tev ilgi nebūtu jāprāto, ko likt svētku galdā, smelies idejas mūsu sagatavotajās receptēs un pagatavo gardus ēdienus no olām. Bagātīgās garšu nianses pārsteigs ne tikai tevi, bet arī tavus tuviniekus.

Kraukšķīgie olu "pirkstiņi"

Nepieciešams:

  • olas (10);
  • malti melnie pipari (1/3 ēk.);
  • sāls (1/2 ēk.);
  • eļļa;
  • kukurūzas milti (1/4 no tases);
  • kviešu milti (1/4 no tases);
  • čili piparu skaidiņas (1/2 ēk.);
  • rīvmaize;
  • tomātu mērce.

Vispirms bļodā iesit astoņas olas.

Kadrs no video

Tad pievieno sāli un maltus melnos piparus.

Visu kārtīgi sakuļ.

Kadrs no video

Cepamtrauku iesmērē ar eļļu.

Iegūto masu ielej tajā.

Pēc tam pannā ielej ūdeni un ievieto tajā attēlā redzamo priekšmetu, un novieto uz tā trauku ar sagatavoto masu.

Kadrs no video

Kadrs no video

Tad noklāj trauku, uzliekot tam virsū divus vākus.

Kadrs no video

Ļauj visam sautēties 25 minūtes uz vidējas uguns.

Pēcāk trauku izņem no pannas.

Kadrs no video

Tālāk masu pārceļ uz šķīvja un sagriež.

Kadrs no video

Citā šķīvī ieber kukurūzas miltus un kviešu miltus. Pievieno mazliet sāls un čili piparu skaidiņas. Sajauc visu kopā.

Tad uz cita šķīvja uzber rīvmaizi.

Tālāk bļodā iesit divas olas un sakuļ. Pievieno šķipsniņu sāls.

Pēcāk katru olu "pirkstiņu" apviļā miltos, tad olā un pēcāk rīvmaizē. Tad atkal olā un rīvmaizē.

Kadrs no video

Kadrs no video

Dziļā pannā ielej gana daudz eļļas un olu "pirkstiņus" cep līdz tie paliek zeltaini brūni.

Kadrs no video

Pasniedz ar karstu tomātu mērci. Lai labi garšo!

Kadrs no video

Spinātu un olu sacepums

Nepieciešams:

  • olas (10);
  • paprika (1);
  • sīpols (1/2);
  • spināti (1 iepakojums);
  • Mocarellas siers (3/4 no tases);
  • sāls;
  • pipari;
  • eļļa.

Sagatavo visas sastāvdaļas.

Kadrs no video

Tad pannā ielej eļļu un ieber gabaliņos sagrieztu sīpolu un papriku.

Visu apcep.

Kadrs no video

Pēc tam pievieno spinātus.

Kadrs no video

Pieber sāli un piparus.

Bļodā iesit olas un sakuļ.

Tālāk iegūtajai masai pievieno pannā apceptos dārzeņus.

Kadrs no video

Visu kārtīgi sajauc kopā.

Cepamtrauku apsmidzina ar eļļu.

Pēc tam kārto tajā iegūto masu.

Kadrs no video

Visu pārkaisa ar mocarellas sieru.

Kadrs no video

Tad trauku apklāj ar foliju, liek krāsnī un cep 180 grādos 30 minūtes. (Pēc 20 minūtēm noņem nost foliju un tad cep vēl desmit minūtes.) Labu apetīti!

Kadrs no video

Kadrs no video

Virtuvē

Kurš teicis, ka ir tikai viens pareizais veids, kā pagatavot, piemēram, frikadeļu zupu? Kurš gan ņemsies apgalvot, ka tajā jāpeld bagātīgai frikadeļu ražai, ja gardu rezultātu var panākt ar vienu pašu frikadeli? Pavārmākslas entuziaste Madara Biedriņa kopā pie Rimi Gardēdi, šefpavāru Normundu Baranovski izmēģina īpašu recepti – vienas frikadeles zupu.