Vairāki simti Lielbritānijas policistu tiks apmācīti iespējamai nosūtīšanai uz Ziemeļīriju, pastāvot bažām par nekārtībām, kas var izraisīties bezvienošanās "Breksita" gadījumā, piektdien vēsta laikraksts "The Guardian".
Lielbritānijas universitāšu vadītāji piektdien brīdināja, ka izstāšanās no Eiropas Savienības (ES) bez vienošanās ir "viens no lielākajiem draudiem, ar kādu jebkad saskārušās mūsu universitātes".
Vairums ekonomistu Lielbritānijai šogad prognozē vēl vienu neskaidrību pilnu gadu, lielai daļai valstij paredzot iekšzemes kopprodukta (IKP) izaugsmes palēnināšanos, pat ja Londonai izdosies panākt "Breksita" vienošanos pirms martā paredzētās izstāšanās no Eiropas Savienības (ES), trešdien ziņo laikraksts "Financial Times".
Lielbritānijas aizsardzības ministrs Gevins Viljamsons paziņojis, ka pēc "Breksita" būtu iespējama jaunu militāro bāzu izveide Karību reģionā un Tuvajos Austrumos.
Lietuvas valdība izstrādā rīcības plānu gadījumam, ja Lielbritānija no Eiropas Savienības (ES) izstātos bez jebkādas vienošanās, un janvārī gatavojas to apspriest īpašā sēdē.
Latvijas vēstniecība Lielbritānijā publicējusi noderīgas interneta vietnes Latvijas valstspiederīgajiem par imigrācijas tiesībām pēc "Brexit", liecina vēstniecības publicētā informācija.
Lielbritānijas parlaments atsāks debates par premjerministres Terēzas Mejas un Briseles "Breksita" vienošanos 9. janvārī, ceturtdien pavēstīja parlamenta apakšnama līdere Andrea Ledsoma.
Bezvienošanās "Breksits" būs smags trieciens visiem Īrijas tautsaimniecības sektoriem, ceturtdien brīdinājusi valdība, aktivizējot gatavošanos scenārijam, kurā Lielbritānijas un Eiropas Savienības (ES) vienošanās cieš neveiksmi.
Saskaņā ar neoficiāli publiskotiem Latvijas Bankas aprēķiniem Brexit negatīvā ietekme uz iekšzemes kopproduktu triju gadu periodā varētu svārstīties no 0,6 līdz 1,7 procentiem. Ietekme uz tautsaimniecību lielā mērā būs atkarīga no tā, vai britu parlaments ratificēs vienošanos ar Eiropas Savienību. Ja ne – iestāsies haoss.
Ja Lielbritānija izstāsies no Eiropas Savienības (ES) bez vienošanās, trīs gadu periodā Latvijas budžetā būs jāparedz papildus tēriņi līdz 10,1 miljonam eiro, liecina Ārlietu ministrijas (ĀM) informācija.
Eiropas Savienība (ES) trešdien pieņēmusi rezerves plānus, lai aizsargātu gaisa satiksmi un finanšu nozari gadījumā, ja Lielbritānija pametīs bloku bez izstāšanās vienošanās.
Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja otrdien tikusies ar sava kabineta locekļiem, lai apspriestu sagatavošanos iespējai, ka Apvienotajai Karalistei no Eiropas Savienības (ES) būs jāaiziet bez izstāšanās līguma, jo liela daļa parlamenta deputātu joprojām iebilst pret viņas panākto "Breksita" vienošanos.
Lielbritānijā ir strauji samazinājies no Eiropas Savienības (ES) valstīm ieceļojošo cilvēku skaits, šorīt intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja Latvijas vēstniece Lielbritānijā Baiba Brože.
Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja pirmdien uzrunās likumdevējus, brīdinot, ka vēl viens "Breksita" referendums britu politikai nodarīs "nelabojamu kaitējumu", teikts runas fragmentos, ko Dauningstrīta izsūtījusi medijiem.
Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja izturējusi uzticības balsojumu, un Brexit process līdz ar viņu klumpačo tālāk uz 31. martu – joprojām bez skaidriem izstāšanās nosacījumiem. Pagājušajā nedēļā, apmeklējot kārtējo Eiroparlamenta sesiju, Neatkarīgajai bija iespēja par to parunāt ar parlamentāriešiem no dažādām ES valstīm – no bagātās Austrijas, austrumeiropietes Polijas un arī visa šā jucekļa izraisītājas Lielbritānijas.
Lielbritānijas ekspremjers Tonijs Blērs piektdien aicināja premjerministri Terēzi Meju rīkot jaunu referendumu par Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības (ES).
Saistībā ar Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības (ES) būtu nepieciešami papildu līdzekļi muitas funkcijām, Pārtikas un veterinārajam dienestam (PVD) un Valsts augu aizsardzības dienestam (VAAD), Saeimas Ārlietu komisijas un Eiropas lietu komisijas kopsēdē sacīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).
Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu līderi ceturtdien noraidījuši Lielbritānijas premjerministres Terēzas Mejas lūgumu sniegt viņai atbalstu, lai panāktu saskaņotās "Breksita" vienošanās apstiprināšanu Apvienotās Karalistes parlamentā, atkārtoti norādot, ka vienošanās vairs nav pārskatāma.
Pēc lēmuma atlikt balsojumu parlamentā par "Breksita" vienošanos Lielbritānijas premjerministri Terēzi Meju trešdienas vakarā sagaida partijas deputātu balsojums par neuzticības izteikšanu.