Lielbritānijas ekspremjers Tonijs Blērs piektdien aicināja premjerministri Terēzi Meju rīkot jaunu referendumu par Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības (ES).
Saistībā ar Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības (ES) būtu nepieciešami papildu līdzekļi muitas funkcijām, Pārtikas un veterinārajam dienestam (PVD) un Valsts augu aizsardzības dienestam (VAAD), Saeimas Ārlietu komisijas un Eiropas lietu komisijas kopsēdē sacīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).
Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu līderi ceturtdien noraidījuši Lielbritānijas premjerministres Terēzas Mejas lūgumu sniegt viņai atbalstu, lai panāktu saskaņotās "Breksita" vienošanās apstiprināšanu Apvienotās Karalistes parlamentā, atkārtoti norādot, ka vienošanās vairs nav pārskatāma.
Pēc lēmuma atlikt balsojumu parlamentā par "Breksita" vienošanos Lielbritānijas premjerministri Terēzi Meju trešdienas vakarā sagaida partijas deputātu balsojums par neuzticības izteikšanu.
Jautājumā par Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības (ES) jeb "Brexit" procesu visas dalībvalstis joprojām ir vienotas, pauda Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).
Balsojumu par "Breksita" vienošanos Lielbritānijas parlamentā notiks līdz 21. janvārim, otrdien paziņojis premjerministres Terēzas Mejas preses pārstāvis.
Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja, mēģinot glābt "Breksita" vienošanos, otrdien devusies tūrē pa Eiropas galvaspilsētām, bet vakarā Briselē viņai paredzēta tikšanās ar Eiropas Savienības (ES) līderiem.
Eiropas Savienība (ES) jau ir Lielbritānijai piedāvājusi "vislabāko un vienīgo iespējamo" "Breksita" šķiršanās vienošanos un par to atkārtotas sarunas nerīkos, pirmdien pirms gaidāmā balsojuma Lielbritānijas parlamentā brīdināja Eiropas Komisija (EK).
Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja svētdien publicētā intervijā brīdinājusi, ka valsts nonāks "nezināmos ūdeņos", ja likumdevēji neapstiprinās vienošanos, kuru viņa panākusi ar Briseli.
Lielbritānijas valdībai nāksies pilnībā publicēt juridisko atzinumu par premjerministres Terēzas Mejas panākto "Breksita" vienošanos pēc tam, kad likumdevēji ceturtdien atzina, ka kabinets izrādījis necieņu parlamentam, atsakoties to darīt.
Pret "Breksitu" noskaņotie Lielbritānijas politiķi no visām lielākajām partijām pirmdien iesnieguši premjerministrei Terēzai Mejai petīciju ar vairāk nekā miljons parakstiem, aicinot sarīkot otru referendumu par valsts izstāšanos no Eiropas Savienības (ES).
Svētdien Eiropas Savienības (ES) samitā Briselē apstiprinātā vienošanās par Lielbritānijas izstāšanos no bloka ir "diplomātisks mākslas darbs", kas paver ceļu uz "sakārtotu laulības šķiršanu", izteikusies Vācijas kanclere Angela Merkele.
Vienošanās par Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības (ES), ko svētdien samitā Briselē apstiprināja bloka dalībvalstu līderi, ir "labākā un vienīgā iespējamā vienošanās", kas nav pārskatāma un maināma, uzsvērusi Apvienotās Karalistes premjerministre Terēza Meja.
27 Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu līderi svētdien samitā Briselē apstiprinājuši vienošanos par noteikumiem, ar kādiem Lielbritānija nākamā gada 29.martā izstāsies no bloka, tviterī paziņojis Eiropadomes prezidents Donalds Tusks.
Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) šodien nepiedalās Eiropadomes sanāksmē, kurā plānots Eiropas līderu balsojums par Lielbritānijas izstāšanās no Eiropas Savienības (ES) jeb "Brexit" līgumu, informēja premjera preses sekretārs Andrejs Vaivars.
Saeimas Eiropas lietu komisija šodien atbalstīja Ārlietu ministrijas (ĀM) sagatavoto Latvijas pozīciju saistībā ar līgumu par Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības (ES) jeb "Brexit", informēja komisijā.
Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja paziņojusi, ka neatbalstīs vēl viena "Breksita" referenduma sarīkošanu pat tad, ja parlaments noraidīs panākto vienošanās projektu par izstāšanos no Eiropas Savienības (ES).
Ministru kabinets ceturtdien ārkārtas sēdē atbalstīja Ārlietu ministrijas sagatavoto Latvijas pozīciju saistībā ar līgumu par Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības (ES) jeb "Brexit", pēc valdības sēdes žurnālistus informēja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V).