Brexit

14.dec 2018
Lielbritānijas ekspremjers Tonijs Blērs piektdien aicināja premjerministri Terēzi Meju rīkot jaunu referendumu par Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības (ES).
14.dec 2018
Saistībā ar Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības (ES) būtu nepieciešami papildu līdzekļi muitas funkcijām, Pārtikas un veterinārajam dienestam (PVD) un Valsts augu aizsardzības dienestam (VAAD), Saeimas Ārlietu komisijas un Eiropas lietu komisijas kopsēdē sacīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).
14.dec 2018
Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu līderi ceturtdien noraidījuši Lielbritānijas premjerministres Terēzas Mejas lūgumu sniegt viņai atbalstu, lai panāktu saskaņotās "Breksita" vienošanās apstiprināšanu Apvienotās Karalistes parlamentā, atkārtoti norādot, ka vienošanās vairs nav pārskatāma.
12.dec 2018
Pēc lēmuma atlikt balsojumu parlamentā par "Breksita" vienošanos Lielbritānijas premjerministri Terēzi Meju trešdienas vakarā sagaida partijas deputātu balsojums par neuzticības izteikšanu.
11.dec 2018
Jautājumā par Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības (ES) jeb "Brexit" procesu visas dalībvalstis joprojām ir vienotas, pauda Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).
11.dec 2018
Balsojumu par "Breksita" vienošanos Lielbritānijas parlamentā notiks līdz 21. janvārim, otrdien paziņojis premjerministres Terēzas Mejas preses pārstāvis.
11.dec 2018
Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja, mēģinot glābt "Breksita" vienošanos, otrdien devusies tūrē pa Eiropas galvaspilsētām, bet vakarā Briselē viņai paredzēta tikšanās ar Eiropas Savienības (ES) līderiem.
10.dec 2018
Eiropas Savienība (ES) jau ir Lielbritānijai piedāvājusi "vislabāko un vienīgo iespējamo" "Breksita" šķiršanās vienošanos un par to atkārtotas sarunas nerīkos, pirmdien pirms gaidāmā balsojuma Lielbritānijas parlamentā brīdināja Eiropas Komisija (EK).
10.dec 2018
Eiropas Savienības (ES) Tiesa pirmdien atzinusi, ka Lielbritānija var vienpusējā kārtā apturēt izstāšanos no Eiropas Savienības (ES).
9.dec 2018
Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja svētdien publicētā intervijā brīdinājusi, ka valsts nonāks "nezināmos ūdeņos", ja likumdevēji neapstiprinās vienošanos, kuru viņa panākusi ar Briseli.
4.dec 2018
Lielbritānijas valdībai nāksies pilnībā publicēt juridisko atzinumu par premjerministres Terēzas Mejas panākto "Breksita" vienošanos pēc tam, kad likumdevēji ceturtdien atzina, ka kabinets izrādījis necieņu parlamentam, atsakoties to darīt.
3.dec 2018
Pret "Breksitu" noskaņotie Lielbritānijas politiķi no visām lielākajām partijām pirmdien iesnieguši premjerministrei Terēzai Mejai petīciju ar vairāk nekā miljons parakstiem, aicinot sarīkot otru referendumu par valsts izstāšanos no Eiropas Savienības (ES).
26.nov 2018
Lielbritānijas parlaments par "Breksita" vienošanos balsos 11.decembrī, pirmdien paziņoja premjerministre Terēza Meja.
25.nov 2018
Svētdien Eiropas Savienības (ES) samitā Briselē apstiprinātā vienošanās par Lielbritānijas izstāšanos no bloka ir "diplomātisks mākslas darbs", kas paver ceļu uz "sakārtotu laulības šķiršanu", izteikusies Vācijas kanclere Angela Merkele.
25.nov 2018
Vienošanās par Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības (ES), ko svētdien samitā Briselē apstiprināja bloka dalībvalstu līderi, ir "labākā un vienīgā iespējamā vienošanās", kas nav pārskatāma un maināma, uzsvērusi Apvienotās Karalistes premjerministre Terēza Meja.
25.nov 2018
27 Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu līderi svētdien samitā Briselē apstiprinājuši vienošanos par noteikumiem, ar kādiem Lielbritānija nākamā gada 29.martā izstāsies no bloka, tviterī paziņojis Eiropadomes prezidents Donalds Tusks.
25.nov 2018
Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) šodien nepiedalās Eiropadomes sanāksmē, kurā plānots Eiropas līderu balsojums par Lielbritānijas izstāšanās no Eiropas Savienības (ES) jeb "Brexit" līgumu, informēja premjera preses sekretārs Andrejs Vaivars.
23.nov 2018
Saeimas Eiropas lietu komisija šodien atbalstīja Ārlietu ministrijas (ĀM) sagatavoto Latvijas pozīciju saistībā ar līgumu par Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības (ES) jeb "Brexit",  informēja komisijā.
22.nov 2018
Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja paziņojusi, ka neatbalstīs vēl viena "Breksita" referenduma sarīkošanu pat tad, ja parlaments noraidīs panākto vienošanās projektu par izstāšanos no Eiropas Savienības (ES).
22.nov 2018
Ministru kabinets ceturtdien ārkārtas sēdē atbalstīja Ārlietu ministrijas sagatavoto Latvijas pozīciju saistībā ar līgumu par Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības (ES) jeb "Brexit", pēc valdības sēdes žurnālistus informēja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V).