Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Politika

"Brexit" jautājumā ES valstis joprojām ir vienotas

© REUTERS/ SCANPIX

Jautājumā par Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības (ES) jeb "Brexit" procesu visas dalībvalstis joprojām ir vienotas, pauda Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Eiropadomes prezidents Donalds Tusks pirmdien paziņoja, ka šo ceturtdien tiek sasaukta ES līderu tikšanās, lai spriestu par "Brexit", bet brīdināja, ka netiks pārskatīta Lielbritānijas izstāšanās vienošanās.

Kučinskis apstiprināja, ka piedalīsies šajā sanāksmē, turklāt tā notiks šonedēļ gaidāmās Eiropadomes ietvaros.

Pēc Kučinska teiktā, Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja vēlas tikties ar ES līderiem, lai izklāstītu aktuālāko situāciju saistībā ar "Brexit".

"Šajā jautājumā ES ir vienota pozīcija un nekādas izmaiņas nav prognozējamas. Tas vairāk būs informatīvs pasākums," piebilda Kučinskis.

Valsts kancelejā aģentūru LETA informēja, ka Kučinskis šo ceturtdien, 13.decembrī, un piektdien, 14.decembrī, uzturēsies Briselē, kur piedalīsies Eiropadomes darbā.

Plānots, ka galveno uzmanību ES valstu un valdību vadītāji šajā samitā veltīs tādiem jautājumiem, kā ES daudzgadu budžets no 2021.gada līdz 2027.gadam, Vienotais tirgus, kā arī migrācija.

Tāpat sanāksmē paredzēts pievērsties jautājumiem par cīņu pret dezinformāciju, Krievijas agresiju Azovas jūrā, ārlietām, ES Pilsoņu konsultācijām un klimata pārmaiņām.