Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Politika \ Eiropas Savienība

Ekonomisti Lielbritānijai prognozē drūmu gadu

© AFP/Scanpix

Vairums ekonomistu Lielbritānijai šogad prognozē vēl vienu neskaidrību pilnu gadu, lielai daļai valstij paredzot iekšzemes kopprodukta (IKP) izaugsmes palēnināšanos, pat ja Londonai izdosies panākt "Breksita" vienošanos pirms martā paredzētās izstāšanās no Eiropas Savienības (ES), trešdien ziņo laikraksts "Financial Times".

Vairums no laikraksta 81 aptaujātā ekonomista šogad sagaida vājas biznesa investīcijas un iedzīvotāju patēriņa izdevums neatkarīgi no tā, vai Lielbritānijas premjerministrei Terēzai Mejai izdosies pārliecināt parlamentu atbalstīt viņas panākto "Breksita" vienošanos.

Labākais, ko Lielbritānijas ekonomika šogad var sagaidīt, ir izaugsme aptuveni 1,5% apmērā, pat ja tautsaimniecība iegūs nelielu atspērienu, pateicoties ar ES noslēgtajam izstāšanās līgumam, raksta "Financial Times".

Laikraksts norāda, ka vairums ekspertu atteikušies izteikt konkrētas valsts ekonomikas izaugsmes prognozes šim gadam, ņemot vērā neskaidrību par Mejas pārrunu iznākumu ar ES un iespējamo "Breksita" ietekmi uz tautsaimniecību.