Uztura noslēpumi

4.nov 2016
Vieniem patīk ķiploks, citus kaitina tā spēcīgā, specifiskā garša un smarža. Tomēr ķiploka vērtīgās īpašības nevar noliegt, un arī dažādiem ēdieniem tas spēj piešķirt brīnišķīgas garšas nianses un aromātu. To vislabāk spēj novērtēt tie, kuri ir draugos ar ķiploku un ēst gatavošanu uzskata par aizraujošu un ikdienišķu procesu.
4.nov 2016
Gandrīz ikvienam no mums garšo karstas, kraukšķīgas maizītes ar sulīgu gaļas un siera pildījumu. Itāļi, kas ir vienas no senākajām un tradīcijām bagātākajām nacionālās virtuves glabātājiem, ir tie, kas iepazīstināja pasauli ar vienu no gardākajām maizītēm – panini, kas ir Itālijas vizītkarte līdz ar picu un pastu. Kā radās šī maltīte un kas lācītim vēderā?
3.nov 2016
Yourstylishlife.com piedāvā diētu ar kuras palīdzību divās dienās var zaudēt 4 kilogramus.
2.nov 2016
Tā ir 13 dienu diēta, kuras laikā tiek izmainīta vielmaiņa. Pēc diētas turpmākos 2 gadus varēsi ēst visu, ko kāro, nebaidoties pieņemties svarā. Ja izpildīsi visus diētas nosacījumus, tad svara zudums būs no 7-20kg.
2.nov 2016
Ja steidzīgajā ikdienā pietrūkst laika ne vien aktuālo darbu paveikšanai un kopā būšanai ar ģimeni, bet otrajā plānā tiek novirzītas arī rūpes par veselīgu un aktīvu dzīvesveidu, ir svarīgi gudri plānot ēdienkarti.
1.nov 2016
Ikšķiles Brīvā skola tiesā uzvarējusi Pārtikas un veterināro dienestu (PVD) strīdā par tikai veģetāras pārtikas nodrošināšanu skolas audzēkņiem, vēsta TV3 ziņu raidījums.
31.okt 2016
«Siermaizīte ir iecienīta un viegli pagatavojama uzkoda izsalkuma remdēšanai, tomēr to nevajadzētu ievietot kategorijā fast food,» uzsver Restorāna 3 šefpavārs Juris Dukaļskis.
29.okt 2016
Rudenī aktuāls kļūst jautājums par to, kādus ēdienus pagatavot no ķirbja, jo ar ceptu ķirbi nevienu vairs nepārsteigsi. 
24.okt 2016
«Es esmu filozofe pēc izglītības, bet visu apzinīgo darba mūžu esmu strādājusi par komunikāciju konsultanti. Kad vienā brīdī likās, ka esmu no tā ļoti nogurusi un gribējās ko pamainīt, trīs gadus neko citu nedarīju, tikai cepu kūkas,» saka Ilze Salna. Lai arī Ilze ir atkal atgriezusies komunikāciju konsultanta darbā, viņas kaislība uz kūku cepšanu un ēst gatavošanu nav pārgājusi.
22.okt 2016
Rudens parasti saistās arī ar sulīgiem, krāsainiem pašmāju āboliem, kuros ar lielu kāri var iekosties. Un kāpēc ne, jo tie ir ne vien garšīgi, bet arī veselīgi un diētiski kā jau augļi. Izmēģināt dažādas receptes ar āboliem tā vien vilina tos, kuriem patīk rosīties virtuvē, lai atklātu jaunas garšas variācijas.
21.okt 2016
Aknas ir viens no svarīgākajiem un arī izturīgākajiem cilvēka orgāniem. Kā pazīt aknu sūtītos palīgā saucienus un censties nenodarīt pāri savai veselībai, stāsta Veselības centrs 4 ģimenes un arodslimību ārste Karīna Vernere.
20.okt 2016
Aktīvajā ikdienā nereti pietrūkst laika ne vien aktuālo darbu paveikšanai un kopā būšanai ar ģimeni, bet otrā plānā tiek novirzītas arī rūpes par veselīgu un aktīvu dzīvesveidu. Pusdienas steigā, sātīgas vakariņas, pārēšanās un našķošanās starp ēdienreizēm - šie ir tikai daži no "grēkiem", kuriem saskaņā ar Rimi ēšanas un veselīga uztura paradumu pētījumu Kā ēd Latvijā? ļaujas iedzīvotāji. Kā gudri plānot ēdienkarti un uzturēt sevi formā, ja sporta zāles apmeklējums jau kuro reizi tiek atlikts, skaidro un uztura speciāliste Inga Pūce, kā arī fitnesa treneris Kārlis Birmanis.
18.okt 2016
Dzīve nemitīgā stresā, ēdienkartē daudz pusfabrikātu, pārāk daudz alkohola un pārāk maz fizisko aktivitāšu. Tas kaitē ne tikai organisma vispārējai veselībai, bet arī skaistumam. Un tas nozīmē, ka organismam ir vajadzīga detoksikācija – gan no iekšpuses, gan ārpuses.
13.okt 2016
Pasaulē ir nemazums striktu diētu, kas aizliedz tuvoties saldumiem. šī diēta ir izņēmums, jo ir tieši saistīta ar tik ļoti gardo šokolādi.
12.okt 2016
«Mums katram ir savs viedoklis par uzturu – ko vajadzētu ēst un no kā būtu jāatsakās. No kādas savas pacientes dzirdēju, ka mūsdienu teorijas par veselīgu uzturu ir pilnīgas muļķības – jo ir jāēd tā, kā ēda mūsu senči,» saka uztura speciāliste Liene Sondore. Pie viņas nereti palīdzību meklē cilvēki ar funkcionāliem gremošanas traucējumiem, kam gan lielākoties pamatā ir nevis nepilnvērtīgs uzturs un pārāk mazs izdzertā šķidruma daudzums, bet stress, vientulība un depresija.
11.okt 2016
Rudens tuvojas izskaņai, un ir pēdējais laiks uzturā izmantot tos augļus, kuru sezona pavisam drīz beigsies un kuri pavisam noteikti no veikalu plauktiem drīz pazudīs.
9.okt 2016
Rudenī īpaši kārdinoši šķiet kartupeļi ar sēņu mērci, klasiski saldie ēdieni, biezzupas... Tie ir tikai daži ēdieni, no kuriem mēdz izvairīties cilvēki, kas cenšas ēst veselīgi un domā par savu figūru. Tomēr, izprotot produktu uzturvērtību un liekot lietā radošu pieeju, iespējams atrast vidusceļu, neatteikties no iecienītajiem ēdieniem, bet samazināt uzņemto kaloriju slogu.
7.okt 2016
Tuvojoties Psiholoģijas dienu pasākumiem Rīgas Stradiņa universitātē (RSU), viena no jaunizdotās kolektīvās monogrāfijas "Veselības psiholoģija" autorēm - RSU lektore Indra Majore-Dūšele stāsta, kā motivēt sevi veselīgam dzīvesveidam.
6.okt 2016
14. oktobrī no plkst. 10.00 līdz 21.00 Rimi veikalos lielākajās Latvijas pilsētās ikviens iedzīvotājs tiek aicināts līdzās saviem ikdienas pirkumiem piepildīt arī pārtikas paku, lai palīdzētu kādai trūkumā nonākušai ģimenei ar bērniem, pensionāram vai invalīdam, kuru ienākumi ir zem iztikas minimuma.
5.okt 2016
Svara zudums ar Griķu diētu nav izsalkums , bet efektīvs svara zudums , uzturs ilgums 7-14 dienas . Pēc tam ir nepieciešama pauze , vismaz vienu mēnesi , pēc tam var atkārtot vēlreiz . 2 nedēļas laikā ar griķu diētu jūs varat zaudēt svaru, 7-12 kg , un tajā pašā laikā , tas attīrītu ķermeni un  kuņģa-zarnu traktu .