IESKATIES: Nedēļu ilga diēta svara zaudēšanai

© SCANPIX

Die­to­lo­ģes Lo­li­tas Ne­ima­nes ie­teik­ta di­ēta pir­ma­jai ātr­as tie­vē­ša­nas ne­dē­ļai

1. die­na

Šo die­nu va­ja­dzē­tu sākt ar la­bām do­mām par to, ka ir sākts ceļš uz no­spraus­to mēr­ķi, un šis mēr­ķis ir lie­ko ki­lo­gra­mu zau­dē­ša­na, kas kļu­vu­ši trau­cē­jo­ši. Jā­sāk arī ar se­vis sa­kār­to­ša­nu - jā­at­rod pār­lie­ci­no­ša mo­ti­vā­ci­ja vēl­mei kaut ko mai­nīt. Ja sa­vos ik­die­nas ēša­nas pa­ra­du­mos ne­ko ne­mai­na, ne­kas arī ne­mai­nī­sies.

Vie­nu die­nu ne­dē­ļā ie­sa­ku ne­ko ne­ēst, ti­kai dzert daudz šķid­ru­ma (vis­maz 3 lit­rus die­nā: ūde­ni, da­žā­das tē­jas). Ja šā­du at­slo­dzes die­nu iz­tu­rēt grū­ti, va­ka­rā ceļ gal­dā šķī­vi ar ga­ba­li­ņos sa­griez­tiem svai­giem bur­kā­niem, kā­pos­tiem, to­mā­tiem un ne­stei­dzī­gi sa­grauž.

2. die­na

Bro­kas­tis

Svai­gu dār­ze­ņu sa­lā­ti (gur­ķi, to­mā­ti, re­dī­si, za­ļu­mi) - tos pa­pil­di­na ar da­bis­ku cit­ro­na su­lu un 500 g sa­griez­tu za­ļu­mu.

Pus­die­nas

400 g dār­ze­ņu zu­pas, kas vā­rī­ta no vis­maz sep­ti­ņu vei­du dār­ze­ņiem ar ba­gā­tī­gu garš­vie­lu un garš­au­gu pie­de­vu, bet bez sāls.

50 g da­bis­kā jo­gur­ta bez pie­de­vām.

Va­ka­ri­ņas

500 g gri­lē­tu dār­ze­ņu (da­žā­du krā­su pap­ri­ka, bak­la­žā­ni, ka­ba­či, sē­nes).

3. die­na

Bro­kas­tis

500 g om­le­tes, kas pa­ga­ta­vo­ta no 2 olām, ne­daudz pie­na un daudz za­ļu­miem. Om­le­ti cep bez eļ­ļas!

Pus­die­nas

200 g su­ti­nā­tas, mal­tas, lie­sas liel­lo­pa ga­ļas ar za­ļu­miem (lo­ki, dil­les, ba­zi­liks, pē­ter­sī­ļi, ko­ri­andrs).

Va­ka­ri­ņas

200 g vāj­pie­na biez­pie­na ar gur­ķiem un za­ļu­miem. 100 g ke­fī­ra.

4. die­na

Bro­kas­tis

2 vā­rī­tas olas, rī­vē­ti re­dī­si ar za­ļu­miem.

Pus­die­nas

300 g vis­tas fi­le­jas ar ka­ri­ju, sē­nes.

Va­ka­ri­ņas

500 g gar­ne­ļu ar dār­ze­ņiem, kas gar­šo vis­la­bāk.

5. die­na

Bro­kas­tis

700 g da­žā­du dār­ze­ņu ar vāj­pie­na biez­pie­nu.

200 g lak­to vai rja­žen­kas.

Pus­die­nas

100 g ka­ba­ču vai ķir­bju biez­zu­pas ar gar­ne­lēm.

400 g gri­lē­tas cūk­ga­ļas fi­le­jas un gri­lē­tas pap­ri­kas.

300 g ar pie­nu sa­pu­to­ta vāj­pie­na biez­pie­na un sī­ki sa­griez­tu se­zo­nā­lu aug­ļu.

Va­ka­ri­ņas

Daudz, daudz tē­jas.

6. die­na

Bro­kas­tis + pus­die­nas + va­ka­ri­ņas

2 olas ar 500 g vā­rī­tu zied­kā­pos­tu.

Pik­ni­ka grozs (brīv­die­na ta­ču - var at­ļau­ties ko vai­rāk!)

To­mā­ti ar mo­ca­rel­lu un ba­zi­li­ku.

Gri­lē­ta la­ša fi­le­ja, gri­lē­ti dār­ze­ņi - viss ko­pā 600 g.

7. die­na

Bro­kas­tis

600 g da­žā­du aug­ļu sa­lā­tu.

Pus­die­nas

400 g gri­lē­tas liel­lo­pu ga­ļas ar gri­lē­tiem dār­ze­ņiem.

Va­ka­ri­ņas

Glā­ze šam­pa­nie­ša, jo pirm­ā ne­dē­ļa, se­vi tu­rot gro­žos, ir iz­tu­rē­ta!

Māja

Pieņemot lēmumu par dzīvokļa iegādi un apskatot potenciālos mājokļus, varam nonākt situācijā, kad uzmanību pievēršam vien dzīvokļa izskatam un platībai, taču aizmirstam par daudzām nozīmīgām detaļām. Ko nepieciešams pārbaudīt, lai pēcāk nenonāktu nepatīkamās situācijās saistībā ar jauniegādāto mājokli, stāsta Luminor bankas mājokļu kreditēšanas eksperts Kaspars Sausais.